Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ντόχα, Κυνηγάκης: «Ήταν ο στόχος της τετραετίας»

Πολύ χαρούμενος για την επίτευξη του πρωταρχικού του στόχου εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Άλκης Κυνηγάκης. «Μπορεί να πάρει μετάλλιο στο Παρίσι« σχολίασε ο Αστέριος Δαλδογιάννης για το συναθλητή του.

by Μάνος Φυρογένης

Ένας πολύ απαιτητικός αγώνας μαραθώνιας κολύμβησης έλαβε χώρα στο παλιό Λιμάνι της Ντόχα το πρώι της τρίτης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος και μεταξύ των συμμετεχόντων βρέθηκαν και δύο Έλληνες. Άλκης Κυνηγάκης και Αστέριος Δαλδογιάννης τα έβαλαν με το νερό και εμφανίστηκαν παλικάρια.

Ο αθλητής του Σπύρου Γιαννιώτη μάλιστα, Άλκης Κυνηγάκης κατάφερε στην 4η του συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα να εξασφαλίσει την πρόκριση σε  back-to-back Ολυμπιάδα που ήταν και ο πρωταρχικός του και μεγάλος στόχος.

 «Πέτυχα τον αρχικό μου στόχο που ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη κούρσα, πολύ απαιτητική για μένα να τα καταφέρω καθώς το σώμα μου θέλει περισσότερο χρόνο να «μαλακώσει» ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που θα είμαι για δεύτερη συνεχή φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν ο στόχος της τετραετίας, κακά τα ψέματα».

Ο ίδιος βέβαια σε δηλώσεις του στην ΚΟΕ τόνισε ότι ήταν κοντά στο μετάλλιο καθώς «Είχα σωματική επαφή μαζί του».

Η κούρσα πώς ήταν;

«Έπεσε πάρα πολύ ξύλο στη διάρκεια της κούρσας. Στους τελευταίους γύρους βρέθηκα στις πρώτες θέσεις, μετά έπεσα λίγο και εκεί ήταν πλέον και παιχνίδι μυαλού να παραμείνω. Στον τελευταίο γύρο προσπάθησα να διεκδικήσω και το κάτι παραπάνω, δυστυχώς δεν ήρθε. Πρώτη φορά ήρθα τόσο κοντά να διεκδικήσω μετάλλιο σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα η 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν κοντά στη διάκριση αλλά τώρα ήταν ακόμα πιο κοντά, είχα σωματική επαφή με το μετάλλιο…Είναι καλό δείγμα»,

Ουσιαστικά βγήκε όλη η προετοιμασία των τελευταίων ετών.

«Τα τελευταία 2,5-3 χρόνια ήμουν στα πάνω και στα κάτω μου. Τους τελευταίους 2,5 μήνες νιώθω πολύ καλά με τη προετοιμασία που κάνω με τον Σπύρο Γιαννιώτη και όλα πηγαίνουν μια χαρά».

Κοιμήθηκες χθες βράδυ;

«Εγώ το άγχος το περνάω μέρες πριν. Το στρες και όλα αυτά τα περνάω 10 μέρες πριν. Χθες το βράδυ μια χαρά κοιμήθηκα…».

Από πλευράς του ο έτερος Έλληνας του αγώνα των 10χλμ, Αστέριος Δαλδογιάννης, δήλωσε υπερήφανος για την πρόκριση του… ομόσταβλού του από τον οποίο περιμένει μέχρι και μετάλλιο στο Παρίσι, αφού «είναι στις δυνατότητές του», ενώ παραδέχθηκε για χάρη της ιστοσελίδας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας πως δεν διαχειρίστηκε καλά τον αγώνα.

«Για μένα δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα ήθελα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιζητούσα αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, με τις καλές και τις κακές στιγμές. Θα προσπαθήσω τώρα στα 800μ ελεύθερο. Υπήρχε σωματική επαφή αλλά αυτό γίνεται σε κάθε αγώνα. Δεν διαχειρίστηκα καλά τη κούρσα και εκεί τέλειωσαν όλα. Θερμά συγχαρητήρια στον Άλκη, είμαστε πολύ περήφανοι για αυτόν και για την πρόκριση που πέτυχε. Είναι κάτι που το περίμενα. Εύχομαι τα καλύτερα στο Παρίσι, εύχομαι να κατακτήσει μετάλλιο. Είναι στις δυνατότητες του».

Τις προσπάθειες των ανδρών παρακολούθησε η Γεωργία Μακρή που χθες (3/2) έδωσε τον δικό της αγώνα στα 10χλμ.: «Υπήρχε αέρας και κύμα που έκανε ακόμα πιο έντονο τον ανταγωνισμό- είπε. Από το 5ο χλμ έμεινα πίσω από το βασικό γκρουπ. Έκανα κάποια λάθη, είμαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, αλλά είναι λογικό αφού είναι η δεύτερη φορά που έπεσα στα 10χλμ. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, το απόλαυσα, είναι μια πολύτιμη εμπειρία για τις επόμενες κούρσες, Θα κάνω το καλύτερο και στα 5χλμ.»

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA