Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ντόχα: Η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης προκρίθηκε στον τελικό του ομαδικού ελεύθερου!

Η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης πέρασε το σκόπελο των προκριματικών και προκρίθηκε στον τελικό του ομαδικού στο ελεύθερο πρόγραμμα.

by Μάνος Φυρογένης

Πόνεσαν, έκλαψαν, στενοχωρήθηκαν όμως τα κατάφεραν! Το όφειλαν στους εαυτούς τους και στους κόπους τους. Η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του ομαδικού στο ελεύθερο πρόγραμμα με την 8η καλύτερη επίδοση και θα τα δώσει όλα το μεσημέρι της Παρασκευής για να αποχαιρετήσει με το κεφάλι ψηλά το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Οι προηγούμενες ημέρες δεν ήταν εύκολες. Μετά και το τέλος των προκριματικών στο τεχνικό πρόγραμμα του ομαδικού που η ελληνική ομάδα δεν κατόρθωσε να προκριθεί στον τελικό, το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων έσβησε απότομα. Η «γαλανόλευκη» είδε και ένιωσε τη σκληρή αλήθεια του πρωταθλητισμού και τα μέλη της έπρεπε να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να προσπαθήσουν στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού.

Οι περισσότερες εξ’ αυτών κορίτσια μικρότερα των 20 ετών. «Είναι πολύ δύσκολο να σηκώσεις τη ψυχολογία σου μετά από τόσο ηχηρό χαστούκι» είχε πει η Δανάη Καριώρη προχθές. Ασυζητητί είναι δύσκολο, μοιάζει με βουνό. Όμως δεν λάκισαν, δεν άφησαν οι δυσκολίες να τους λυγίσουν και τα κατάφεραν.

Η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης συγκέντρωσε 270.9751 βαθμούς και προκρίθηκε με την 8η καλύτερη επίδοση στον τελικό της Παρασκευής (9/2, 13:00 από την ΕΡΤ). Οι Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Δανάη Καριώρη, Θάλεια Δαμπάλη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Ζωή Καράγγελου, Σοφία Μαλκογεώργου, Μαρία Καραπαναγιώτου και Σοφία Ρηγάκου εκτέλεσαν πρόγραμμα με 45.1500 βαθμό δυσκολίες και κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 109.6500 στην καλλιτεχνική εντύπωση και 161.3251 στην εκτέλεση.

Με την καλύτερη βαθμολογία προκρίθηκαν οι Κινέζες (338.4981) που πήραν άνετα το χρυσό και στο τεχνικό πρόγραμμα ενώ με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση πέρασαν οι Ιαπωνίδες (319.4124) και με την τρίτη οι ασημένιες στο τεχνικό Ισπανίδες (308.2480).

Πάρα πολύ καλή παρουσία από τα κορίτσια της Ουκρανίας που κατετάγησαν 10ες στον τελικό του τεχνικού, παίρνοντας την πρόκριση ως πέμπτες στο ελεύθερο με 297.2999 πίσω από τις Αμερικάνες που είχαν βαθμολογία 305.8229.

Συγχαρητήρια Κορίτσια, Καλή επιτυχία στον τελικό!!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA