Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ντόχα, 4Χ200μ Ελεύθερο: «Το συστατικό της επιτυχίας η πίστη που έχουμε ο ένας στον άλλο και η ελληνική ψυχή»

by Γιώργος Χρήστου

Η ελληνική κολύμβηση ανεβαίνει και αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, με Ολυμπιακές προκρίσεις, πανελλήνια ρεκόρ και τελικούς. Σήμερα το βράδυ η 4Χ200μ Ελεύθερο των ανδρών κατέκτησε την 6η θέση στον κόσμο με πανελλήνιο ρεκόρ στο 7:09.10.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Δημήτρης Μάρκος«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτήν την ομάδα που κατάφερε να πάρει την έκτη θέση στον κόσμο. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Μπορεί να θέλαμε κάτι παραπάνω όπως κάθε φορά, αλλά αν σκεφτούμε την θέση μας είναι σούπερ. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Όσον αφορά τον ατομικό μου χρόνο είναι μία επίδοση κοντά στο ρεκόρ που έκανα το καλοκαίρι και είναι πολύ αισιόδοξο που κολυμπάω τέτοιους χρόνους αυτή την εποχή. Ανυπομονώ για την συνέχεια, τους επόμενους στόχους και να μπούμε πάλι στις προπονήσεις. Μετά το όριο στο 800άρι ελεύθερο μου έφυγε το βάρος του Ολυμπιακού ορίου και από εδώ και στο εξής θα κυνηγήσω τα επόμενα Ολυμπιακά όρια. Είμαι αισιόδοξος και θα δουλέψω ακόμα παραπάνω, καθώς η κάθε επιτυχία με κάνει να διψάω ακόμα περισσότερο. Αυτή ήταν αρχή για αυτήν την ομάδα, έχει μέλλον μπροστά της και νομίζω το συστατικό της επιτυχίας είναι η πίστη που έχουμε ο ένας στον άλλο και η ελληνική ψυχή».

Κωνσταντίνος Στάμου«Όλο το πρωί έκλαιγα για την Ολυμπιακή πρόκριση και είμαι πολύ συγκινημένος. Και οι δύο κούρσες ήταν ωραίες. Στην δεύτερη ήμασταν δίπλα στους χρυσούς Ολυμπιονίκες και τους παγκόσμιους πρωταθλητές και έφαγα πολύ κύμα. Παρόλα αυτά το πάλεψα, έκανα λίγο πιο αργή κούρσα από το πρωί αλλά και πάλι πολύ καλό από το ρεκόρ μου. Είμαι ευχαριστημένος πρώτα για την ομάδα και μετά για μένα. Ευχαριστήθηκα πολύ αυτόν τον τελικό και ήταν κάτι που ονειρευόμουν. Από εδώ και πέρα θέλω να πιάσω τα όρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όσο μπορώ να πλησιάσω των Ολυμπιακών και γιατί όχι να το πιάσω κιόλας. Θέλω στο Παρίσι να αγωνιστώ και σε ατομικό πέρα από τα ομαδικά».

Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης«Ήταν ο πρώτος μου τελικός στους άνδρες. Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία. Το ευχαριστήθηκα αρκετά μπορώ να πω και δεν περίμενα να κολυμπήσω τόσο γρήγορα. Αυτό εξηγεί που έλιωσα στο τέλος και δεν είχα την δύναμη που θα ήθελα. Αυτό έγινε γιατί το μεσημέρι δεν μπόρεσα να κοιμηθώ διότι σκεφτόμουν τον τελικό και την πρωινή κούρσα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Βαζαίο, γιατί έχουμε κάνει πάρα πολύ ωραίες προπονήσεις μαζί, είναι πολύ καλός συναθλητής και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, γιατί με έχουν βοηθήσει και με έχουν στηρίξει σε στιγμές που δεν στήριζα τον εαυτό μου. Να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, Άκη Οικονόμου και Νίκο Φλεριανό, τον γυμναστή μου, Αλέξανδρο Προβολισιάνο, που είμαστε μαζί τέσσερα με πέντε χρόνια τώρα, την αγαπημένη μου φυσιοθεραπεύτρια, κ. Σούλα και τον Γιώργο Δεμέντη. Τους γιατρούς μου, Δημήτρη Αντωνακάκη και Γιάννη Τσεκούρα και τέλος τον Ηλία Πάνου και την UPGRADE για την βοήθειά τους».

Ανδρέας Βαζαίος«Νέο πανελλήνιο ρεκόρ και τεράστια κούρσα. Μπήκαμε με καθαρό μυαλό για να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε το πρωί. Κάναμε καλύτερη κούρσα και εγώ προσωπικά ήμουν πιο συγκεντρωμένος. Όπως είπαμε και μετά τα προκριματικά, είναι μία σκυταλοδρομία που αργήσαμε να την πιστέψουμε και εμείς και η ομοσπονδία, οπότε νομίζω ότι είναι μια πολύ μεγάλη δικαίωση για όλους. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε αυτήν την σκυταλοδρομία στις παλιές της δόξες. Ανυπομονώ για το μέλλον. Από την αρχή της χρονιάς έχω πει ότι είναι αφιερωμένη στο να περνάω καλά, να το ευχαριστηθώ και να είμαι χαρούμενος σε κάθε προπόνηση ακόμα και αν είναι δύσκολη. Θέλω να θυμίζω στον εαυτό μου ότι το κάνω πάνω από όλα για μένα και χωρίς να έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν. Είχα ένα δύσκολο ξεκίνημα στην χρονιά και ήθελα να επικεντρωθώ στο να είμαι καλός στο ελεύθερο για να μπορέσω να βοηθήσω τις σκυταλοδρομίες και για αυτό το πρωί δεν είχα τόσο καθαρό μυαλό διότι είχα άγχος την πρόκριση. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βοήθησα να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε πλέον με καθαρό μυαλό θα εστιάσω σε ατομικά αγωνίσματα για να έχω και κάποιο ατομικό στο Παρίσι. Τέταρτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και σαφώς θα ήθελα να έχω ένα ατομικό αγώνισμα, χωρίς να σημαίνει ότι το να κολυμπήσω μόνο στην σκυταλοδρομία δεν είναι μεγάλη επιτυχία».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA