Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ντόχα, 4Χ200 Ελεύθερο: «Μπορούμε να κερδίσουμε κι άλλα στον μέλλον»

by Γιώργος Χρήστου

Οι…μικρές της Εθνικής γυναικών κατέρριψαν το πανελλήνιο ρεκόρ στα προκριματικά της 4Χ200μ Ελεύθερο.

Η ελληνική τετράδα που αποτελείται από τις Άρτεμις Βασιλάκη (2006), Ζαχαρούλα Καλογέρη (2002), Μαρίζα Ζαφειράτου (2007) και Αναστασία Μπούτου (2007) κολύμπησαν σε 8:13.59 για να καταρρίψουν το πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 8:13.67 από τις 4/9/2023 και τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεανίδων στη Νετάνια με μόνη αλλαγή στη τετράδα την Κατερίνα Χρόνη αντί τις Καλογέρη.

Με την επίδοση αυτή, οι τέσσερις Ελληνίδες κολυμβήτριες κατέλαβαν τη 17η θέση και έδειξαν ότι το μέλλον του ανήκει…

Οι δηλώσεις των τεσσάρων κολυμβητριών:

Άρτεμις Βασιλάκη: «Αυτή η συμμετοχή μας έκλεισε με ένα πανελλήνιο ρεκόρ, κάτι που δείχνει πολλά. Ήταν μια γρήγορη σειρά, θεωρώ ότι για τα δεδομένα μας πήγαμε πολύ καλά και ήταν μια καλή εμφάνιση για πρώτη συμμετοχή σε σκυτάλη. Πιστεύω ότι με λίγη παραπάνω προπόνηση θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε και σαν Νεάνιδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Για τα κορίτσια ήταν πρώτη συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εγώ είχα συμμετάσχει ξανά στην Φουκουόκα και φέτος δεν είχα τόσο άγχος. Είχα δουλέψει αλλά όχι αρκετά γιατί στόχος της χρονιάς είναι το ευρωπαϊκό. Είχαμε δουλέψει πολύ με τα κορίτσια και στην προετοιμασία και εδώ. Μου άρεσε το κλίμα, γιατί σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουν πάρει πρόκριση και έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Θέλαμε να το συνεχίσουμε και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για αυτό. Δώσαμε όλοι το 100% και νομίζω ότι ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Όλη η ομάδα είναι πολύ καλή. Μας συμπαραστέκονται και θεωρώ ότι αυτό είναι καλό για μία νεότερη ομάδα που βλέπει ότι οι μεγαλύτεροι σε βοηθούν και σε στηρίζουν. Μας δίνεται και ένα κίνητρο από το να βλέπουμε μεγάλους αθλητές και να κολυμπάμε μαζί τους».

Ζαχαρούλα Καλογέρη: «Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία για πρώτη φορά. Νομίζω για την εποχή που βρισκόμαστε τώρα ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν μια γρήγορη σειρά, δεν ήμουν σε τέλεια κατάσταση, αλλά αρκετά καλά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ, γιατί ήταν μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να δω πως είναι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ο ανταγωνισμός και συνεχίζουμε.

Μαρίζα Ζαφειράτου: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε στη Ντόχα και να παλέψουμε για την Ολυμπιακή πρόκριση. Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι βγήκε ακριβώς αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε. Είχαμε αρκετά υψηλότερες προσδοκίες, αλλά συνεχίζουμε. Είμαι σίγουρη ότι σήμερα κάναμε όλες ότι καλύτερο μπορούσαμε, αλλά παραμένει λίγο μια όχι και τόσο καλή εμφάνιση, παρότι είναι ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, γιατί θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Η εικόνα που μας μένει είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός παγκοσμίως και θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ περισσότερο για να είμαστε πιο ανταγωνιστικές στο μέλλον. Μας δίνει κίνητρο και για το επίπεδο των Νεανίδων. Θέλω να ευχαριστήσω και τους μεγαλύτερους αθλητές της ομάδας που μας δίνουν συμβουλές και συνεχίζει αυτή η αποστολή να πηγαίνει όλο και καλύτερα. Μακάρι όλοι να καταφέρουν αυτό που θέλουν και αξίζουν γιατί έχουν δουλέψει πάρα πολύ».

Αναστασία Μπούτου: «Ήρθαμε για την εμπειρία και ευχαριστούμε πολύ την ομοσπονδία που μας έδωσε αυτή την εμπειρία να έρθουμε στη Ντόχα. Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Θέλει αρκετή δουλειά και εντός πισίνας αλλά και εκτός, δηλαδή στην διαχείριση όταν υπάρχουν τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις με πολύ ανταγωνισμό. Βοηθάει για την εξέλιξή μας αυτή η συμμετοχή στο Παγκόσμιο, διότι θεωρώ ότι πήραμε πολλά από αυτό και σίγουρα θα μας βοηθήσει στην συνέχεια και σε άλλους αγώνες. Πιστεύω ότι μπορούμε να κυνηγήσουμε και άλλα στο μέλλον».

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA