Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ντόχα, Εθνική ομάδα mixed 4Χ100μ Μεικτή: «Τα καταφέραμε και θα πάμε Παρίσι όλοι μαζί»

by Γιώργος Χρήστου

Η Ελλάδα θα δώσει το παρόν για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος στην μεικτή 4Χ100μ μεικτή και οι κολυμβητές μας δεν θα μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα. Μπήκαν ως τέταρτοι και «κλείδωσαν» την συμμετοχή τους και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μεγάλη στιγμή και συγκίνηση υπήρχε από την μεριά του Γιώργου Ασπουγαλή, ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και θα αγωνιστεί στους πρώτους του Ολυμπιακούς.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Νόρα Δράκου«Τα καταφέραμε και θα πάμε Παρίσι όλοι μαζί! Ήταν ένας βασικός στόχος που τον είχαμε για αυτό το πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή, έχουμε χημεία με τα παιδιά, μας αρέσει αυτή η σκυταλοδρομία και ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Μπήκαμε και τελικό οπότε νομίζω πήγε ιδανικά. Ο χρόνος μας ήταν πολύ καλός και περιμέναμε κάτι γύρω στο 3:46. Κολυμπήσαμε όλοι πολύ καλά, προσπαθήσαμε πολύ για πρωί και νομίζω ότι το θέλαμε όλοι πάρα πολύ, ακόμα και τα παιδιά που έχουν όριο για ατομικό αγώνισμα και πάλεψαν για εμάς και τους εαυτούς του. Αυτή είναι η αξία του ομαδικού. Θα είναι η τέταρτη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες και όταν ξεκίνησα την πορεία μου δεν περίμενα ότι σήμερα θα μιλάμε για την τέταρτη. Όμως έγινε και είμαι χαρούμενη και περήφανη για την προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την επιμονή στα όνειρά μου».

Άννα Ντουντουνάκη«Η αλήθεια είναι ότι για να πείσω τον εαυτό μου να ξυπνήσω το πρωί έλεγα ότι σήμερα παίζεται η Ολυμπιακή πρόκριση και το είπα πολλές φορές από μέσα μου. Εν τέλει νομίζω ότι ενώ χάρηκα πολύ για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς, χάρηκα περισσότερο που μπήκαμε στον τελικό και θα έχουμε άλλη μία ευκαιρία για καλύτερο χρόνο. Δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου ότι μπορούμε να περάσουμε τελικό και πόσο μάλλον με την τέταρτη θέση και νομίζω αυτή η κατάσταση με ξύπνησε για τα καλά. Είχα ανάγκη από αυτήν την ένταση και την ενέργεια που ζούμε τώρα. Πιστεύω το γεγονός ότι περάσαμε τέταρτοι και με αυτήν την επίδοση για πρωί έχει δώσει σε όλους μας πολύ ισχυρό κίνητρο για το απόγευμα».

Γιώργος Ασπουγαλής«Είναι απίστευτο. Χρόνια ονειρεύομαι αυτή την στιγμή. Είναι από το 2014, το 2015, το 2016, δηλαδή σχεδόν 10 χρόνια. Έχω ρίξει πάρα πολύ δουλειά στα 100μ πρόσθιο με στόχο αυτή την σκυτάλη. Όλοι οι κόποι ανταμείφθηκαν και δικαιώθηκα. Μπορεί κάποιοι να μην πίστευαν σε μένα όλη την χρονιά, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ που τα καταφέραμε και πήγαμε και πολύ γρήγορα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και αυτό με κάνει να θέλω να κάνω όλο και παραπάνω πράγματα. Να πάω όλο και πιο γρήγορα. Το ότι περάσαμε τέταρτοι στον τελικό, που δεν το έχει ξανά καταφέρει αυτή η σκυτάλη, είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι ήμουν μέλος της. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που κολύμπησαν και αυτοί γρήγορα και καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση».

Απόστολος Χρήστου«Ήταν βασικός στόχος η Ολυμπιακή πρόκριση και έπρεπε να την εξασφαλίσουμε. Ήταν μέσα στις δυνατότητές μας όπως και η 4Χ100μ ελεύθερο την πρώτη μέρα και είμαι χαρούμενος που το βράδυ θα έχουμε μία κούρσα, την οποία θα χαρούμε και θα την απολαύσουμε. Είναι ένας ακόμα τελικός γιατί καλώς ή κακώς δεν ξέρεις πόσους θα έχεις στην καριέρα σου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήταν λίγο πιο γρήγορη η κούρσα από αυτή που κολύμπησα προχθές και έκανα τον ίδιο χρόνο και νιώθω ότι έχει μαζευτεί λίγη κούραση από όλες αυτές τις μέρες που κολυμπάω 100άρια, αλλά περίμενα ότι θα ήταν δύσκολα. Συνεχίζω όμως και δεν τα παρατάω. Δεν έχω άλλο αγώνισμα να προσθέσω στο πρόγραμμά μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έτσι νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος των προκρίσεων για μένα. Είμαι ευχαριστημένος με το πως διαμορφώθηκε με δύο ατομικά και δύο σκυτάλες οπότε είναι ότι πρέπει».

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA