Παγκόσμιο Ντόχα, Παπαστάμος: Βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 200μ πεταλούδα

Μία άκρως ελπιδοφόρα κούρσα στα 200μ πεταλούδα πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (13/2) στο Aspire Dome ο Απόστολος Παπαστάμου.

by Μάνος Φυρογένης

Ο Απόστολος Παπαστάμος μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά των 200μ πεταλούδα συμμετέχοντας στη 2η από τις συνολικά πέντε σειρές παρόλα αυτά έσπασε τα ατομικά του όρια και βελτίωσε το δικό του ρεκόρ, γεγονός άκρως θετικό αν αναλογιστεί κανείς πως είναι ένας κολυμβητής μεικτής.

Ο 22χρονος Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε την 27η θέση . Είχε πέρασμα στο 100άρι 58.15 και τελικά στον τερματισμό το χρονόμετρο κατέγραψε 2:00.56. Με αυτή την επίδοση κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ, που κρατούσε με 2:01.28 από τους πανελλήνιους χειμερινούς αγώνες του 2022 στο ΟΑΚΑ. Η κούρσα αυτή ήταν περισσότερο ένα δυνατό τεστ για τον Έλληνα κολυμβητή, καθώς προετοιμάζεται για τα 400μ μεικτή την ερχόμενη Κυριακή (18/02) όταν και θα κυνηγήσει το Ολυμπιακό όριο.
Με την ταχύτερη επίδοση μπήκε στα ημιτελικά ο Κρέγκοτ Ζιρκ (Εσθονία), ο οποίος σημείωσε 1:55.58 και η 16άδα θα συμπληρωθεί με μπαράζ ανάμεσα στον Νάο Χορομούρα (Ιαπωνία) και τον Πέταρ Μίτσιν (Βουλγαρία), καθώς είχαν ταυτόχρονη άφιξη στο 1:57.52.

Δείτε τα αποτελέσματα της 2ης προκριματικής σειράς ΕΔΩ.

«Μετά τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο»

Λίγο μετά την κούρσα του παραχώρησε δηλώσεις για λογαριασμό της Κολυμβητικής Ομοπσονδίας Ελλάδος, τονίζοντας πως έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνισή του και πως στόχος του είναι το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 400μ μεικτής.

«Είμαι ευχαριστημένος από το πως ένιωθα γιατί τώρα ουσιαστικά αρχίζω και νιώθω καλύτερα στο νερό. Έχω ακόμα πέντε μέρες για την βασική μου κούρσα και δεν θα κοιτάξω καθόλου τον χρόνο (στα 200μ πεταλούδα), ένιωσα πολύ καλά αλλά σίγουρα είναι ένα ατομικό ρεκόρ. Κοιτάω μπροστά, κάθε μέρα ξεχωριστά με στόχο την Κυριακή την τελευταία μέρα των αγώνων τα 400μ μεικτή.

Στόχος είναι το όριο για τους Ολυμπιακούς. Δεν ξέρω το πότε και που θα έρθει. Μπορεί να έρθει την Κυριακή ή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πολύ ενθαρρυντικό είναι ότι όλη η ομάδα ανταποκρίνεται πολύ καλά και δείχνουμε ένα πολύ καλό χαρακτήρα που μας κάνει να θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πιστεύω ότι η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο και φαίνεται ότι οι περισσότεροι από εμάς σε αυτή την αποστολή κυνηγάμε τελικούς και διακρίσεις σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Έχουμε δουλέψει πολύ για το όριο των Ολυμπιακών και πιστεύω πολύ καιρό τώρα ότι μπορώ να το πιάσω, έτσι πλέον έχει έρθει η ώρα να μπω μέσα και να πάρω αυτό για το οποίο έχω δουλέψει.»

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA