Παγκόσμιο 2024 Ντόχα, Πλατανιώτη: Εμφάνιση… μεταλλίου στον προκριματικό του τεχνικού σόλο

Εντυπωσιακή εκκίνηση για τον ελληνικό υγρό στίβο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα καθώς η Ευαγγελία Πλατανιώτη εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά της στον προκριματικό του τεχνικού σόλο και προκρίθηκε ως πρώτη στον τελικό.

by Μάνος Φυρογένης

Τα έδωσε όλα από την αρχή, εντυπωσιάσε και αυτομάτως χρίστηκε φαβορί. Ονειρικό ξεκίνημα και οι προσδοκίες για το τρίτο μετάλλιο της καριέρας της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο. Ο λόγος φυσικά για την Ευαγγελία Πλατανιώτη που έλαμψε στον προκριματικό του τεχνικού σόλο.

Το 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου άρχισε και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης ρίχτηκε στη μάχη του… κρυμμένου θησαυρού ποιο αποφασισμένη από ποτέ.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον προκριματικό του τεχνικού σόλο εκτέλεσε πρόγραμμα με τίτλο “Black Raven” (μαύρο κοράκι), σε μουσική από το “Dance of death”με 38.900 βαθμό δυσκολίας και κατάφερε να αποσπάσει 100.2000 βαθμούς ως προς την καλλιτεχνική εντύπωση και 169.9901 ως προς την εκτέλεση. Στο σύνολο λοιπόν μάζεψε 270.1901, σέρνοντας το… χορό. Καμία άλλη αθλήτρια δεν πέρασε το φράγμα των 270.0000 βαθμών με την Βασιλική Αλεξανδρή που εκπροσωπεί την Αυστρία να συγκεντρώνει 264.5967 στη δεύτερη θέση και την Ζακλίν Σιμόν (Καναδάς) να ακολουθεί στην τρίτη με 260.7500.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, η Ευαγγελία Πλατανιώτη με αυτή της την εμφάνιση ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη που ούτως ή άλλως ήταν ψηλά για εκείνη, κοιτάζοντας προς το χρυσό. Πλώρη προς την κορυφή λοιπόν για την δις Ολυμπιονίκη που το 2022 στη Βουδαπέστη κατέκτησε το χάλκινο στο τεχνικό σόλο  και το ελεύθερο επίσης. Επιστροφή στο πόντιουμ αναζητά η 29χρονη Ευαγγελία με μάτι που… γυαλίζει.

Ο τελικός του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι του Σαββάτου (13:00 ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ ενώ ακολουθούν και τα προκριματικά του τεχνικού ντουέτο (2/2. 13:00) με τη Σοφία Μαλκογεώργου που κυνηγάει και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μέσω της συνολικής βαθμολογίας του σε Τεχνικό και Ελεύθερο πρόγραμμα,

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA