Η βαθιά ενασχόληση με κάτι, θέλει και λίγη τύχη. Εξηγούμαστε. Είναι στιγμές που δεν χάνονται ή δεν πρέπει να χάνονται, αν και στη ζωή δεν υπάρχουν «πρέπει. Ορισμένα από τα αθλητικά «ραντεβού» ανά τα χρόνια είναι λίγο πιο σημαντικά από άλλα, γιατί δημιουργούν και με την πάροδο των ετών συντηρούν μνήμες από κάτι πολύ μεγάλο, που έγινε μπροστά στα μάτια μας.

Πριν από τρία χρόνια, στις 16 Μαΐου του 2019, ζήσαμε το ανεπανάληπτο «αντίο» από την ενεργό δράση για μια προσωπικότητα, όχι απλώς μια αθλήτρια, που πέρασε στην ιστορία ως μια από τις καλύτερες όλων των εποχών και παραμένει μια από αυτές, εκτός πισίνας, έχοντας φέρει πια στη ζωή και την κορούλα της, μαζί με τον Μάρκο Μίτσιτς, για να της μεταλαμπαδεύσει όλες τις ανθρώπινες αξίες που νιώσαμε και γνωρίσαμε ότι η ίδια διαθέτει.

Πριν από τρία χρόνια λοιπόν, το Aquafeed24, εκ του σύνεγγυς, βρέθηκε στον αποχαιρετισμό της Φιλιώς Μανωλιουδάκη από την ενεργό δράση, σε ένα «Παπαστράτειο» κατάμεστο και… τρελοκομείο για τη μεγάλη αρχηγό της ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία αποθεώθηκε με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος στα χέρια. Πολλές φορές η ζωή φέρνει πράγματα, αλλά στο τέλος, ο καθένας παίρνει αυτό που αξίζει. Και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη πήρε μια νύχτα αποθέωσης από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς, αλλά και από όλους εμάς που την ευχαριστήσαμε για όσα μας προσέφερε τόσο με τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως με την Εθνική ομάδα γυναικών. Κυνηγήστε τα όνειρά σας, με αξιοπρέπεια και αλήθεια στα μάτια. Όπως η Φιλιώ.

Και μια δική μας φωτογραφία από εκείνο το αξέχαστο βράδυ…

Επιμέλεια: Ορέστης Κανελλόπουλος

Facebook Comments