Όριο για το Πανευρωπαϊκό οι Δαμασιώτη και Ανδρεόπουλος! (Αποτελέσματα OPEN)

by Aquafeed 24

Οι Χειμερινοί Αγώνες κολύμβησης ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (3/3), με τους αγώνες για την ΟΠΕΝ κατηγορία ανδρών και γυναικών με επιτυχία, καθώς σημειώθηκαν πολλές σημαντικές επιδόσεις. Στην τελευταία ημέρα των αγώνων, η Γεωργία Δαμασιώτη και ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους, καταφέρνοντας να πιάσουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Γεωργία Δαμασιώτη από τον Ωκεανό, έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στα 100μ πεταλούδα, με χρόνο 1:00.96, ενώ το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων έπιασε ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος του Άρη στα 50μ ύπτιο, με χρόνο 26.07. Σημαντική επίδοση πραγματοποίησε η Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ πεταλούδα με 58.21, βελτιώνοντας το χρόνο, με τον οποίο έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών, ενώ ο Δημήτρης Νέγρης διακρίθηκε στα 1500μ ελεύθερο με 15:28.90 και βρίσκεται κοντά στο να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χριστόδουλος Χούμας, έκανε τον απολογισμό των τριών ημερών: «Ήταν οι πιο σοβαροί αγώνες της χειμερινής περιόδου, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Οι αθλητές και οι προπονητές τους προετοιμάστηκαν για αυτούς τους αγώνες, όπου η Κολυμβητική Ομοσπονδία αποφάσισε να γίνουν στο ΟΑΚΑ, που είναι κατά τεκμήριο είναι η καλύτερη κολυμβητική δεξαμενή που διαθέτουμε, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Υπάρχει ένα θέμα με τα κλειστά κολυμβητήρια που πρέπει να λυθεί, ώστε οι αγώνες που γίνονται σε κλειστά γήπεδα να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία, που θα βοηθήσει και τις επιδόσεις των κολυμβητών. Παρά όλα αυτά, παρακολουθήσαμε καλούς χρόνους από τους αθλητές, αν και ήταν αρκετοί αυτοί που δεν έλαβαν μέρος για διάφορους λόγους. Είχαμε ενθαρρυντική παρουσία από νέα παιδιά και στόχος είναι να έχουμε μια καλή ομάδα αθλητών που θα διακριθούν στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με καλές επιδόσεις και μετάλλια. Μεγάλος στόχος είναι η παρουσία στο Παγκόσμιο της Κορέας, όπου οι αθλητές που έχουν ήδη πιάσει τα όρια, έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν, επίσης, σημαντικό ότι από την πρώτη ημέρα είχαμε τον Απόστολο Χρήστου που έπιασε το όριο για την Ολυμπιάδα του 2020 και πιστεύω ότι θα υπάρξουν αρκετοί ακόμα κολυμβητές που θα πετύχουν τα όρια και θα βρεθούν στο Τόκιο την επόμενη χρονιά. Συγχαρητήρια σε όσους έλαβαν μέρος για την παρουσία τους και ελπίζω ότι όλοι εμείς, αλλά και η Πολιτεία, θα βελτιώσουμε τις συνθήκες και να βοηθήσουμε την προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών».

Διαβάστε τα αποτελέσματα:

crystal-reports—3-2-atomika-19724

crystal-reports–3-2-ομαδικα-3f6a7

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA