Ο Μάρκο Μπίγιατς, τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, βρίσκεται φυσικά στους εκλεκτούς του Ίβιτσα Τσούτσακ για την προετοιμασία ενόψει του επερχόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Νετάνια του Ισραήλ, η διεξαγωγή του οποίου βέβαια βρίσκεται στον αέρα.

Ο χρόνος κυλάει και οι επόμενες προγραμματισμένες υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων πλησιάζουν. Παρόλα αυτά και με την κατάσταση στο Ισραήλ να μυρίζει καθημερινά… μπαρούτι, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται εξασφαλισμένο.

Το επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο μάλιστα δίνει εισιτήρια για το Παρίσι 2024, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Νετάνια όμως όπως είναι λογικό βρίσκεται στον… αέρα.

Στο πλαίσιο των κλήσεων της Εθνικής Κροατίας, στις οποίες βρίσκεται φυσικά και ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων, Μάρκο Μπίγιατς, και το καμπ προετοιμασίας μίλησε ο Ίβιτσα Τσούτσακ.

«Για την ώρα, κανείς μας δεν ξέρει αν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα αναβληθεί λόγω αυτής της πολεμικής κατάστασης. Προσωπικά, δεν βλέπω κανέναν λόγο για να διεξαχθεί. Ποιος είναι έξυπνος να πάει εκεί;

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια για τις εθνικές ομάδες των ανδρών και των γυναικών.

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το θέμα που έχει προκύψει, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να αναλύσουμε τα όσα έγιναν στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα και να στραφούμε στο μέλλον και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας» κατέληξε ο Κροάτης προπονητής.