Με φόρα από τις εκπληκτικές εμφανίσεις της με τα ιστορικά μετάλλια στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, η Ευαγγελία Πλατανιώτη έχει χαράξει πορεία για άνοδο στο βάθρο και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρώμη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε με την 3η καλύτερη βαθμολογία στον τελικό του Ελεύθερο Σόλο, μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό του αγωνίσματος το πρωί της Πέμπτης (11/8). Με τη διακεκριμένη, πλέον, χορογραφία, υπό τους ήχους των Queen του κομματιού «The Show Must Go On», η τριταθλήτρια κόσμου συγκέντρωσε την εξαιρετική βαθμολογία 91.0667 β.

Η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα προκρίθηκε ως πρώτη με 94.0000, ενώ δεύτερη πέρασε η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι, που βαθμολογήθηκε με 91.3000 β., δηλαδή με μικρή διαφορά από την Πλατανιώτη, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει μάχη στον τελικό για το ασημένιο μετάλλιο. Θυμίζουμε ότι η Ευαγγελία είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στο περσινό Ευρωπαϊκό στη Βουδαπέστη (και το ασημένιο στο Τεχνικό Σόλο).

Τα αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ο τελικός του Ελεύθερου Σόλο είναι προγραματισμένος για την Κυριακή 14/8 στις 10:30 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Το απόγευμα, σήμερα, Πέμπτη (11/8), στις 16:00 ώρα Ελλάδας, η Εθνική μας ομάδα αγωνίζεται στον Τελικό του Τεχνικού Ομαδικού.

Πηγή: koe.org.gr