Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Τουρνουά Εθνικών Κλιμακίων Κ15 “Talents Cup” (pics)

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Με έναν ξεχωριστό τρόπο έκλεισε το 2022 για την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Παίδων (Κ15), καθώς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Τουρνουά Εθνικών Κλιμακίων Κ15 (Talents Cup), το διήμερο 28-29/12, στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Αθλητές – ταλέντα από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κέρκυρα, τα Χανιά, τη Χίο, την Πάτρα, τη Λάρισα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και την Αθήνα δημιούργησαν και χάρηκαν μια όμορφη αγωνιστική, αλλά και γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στο τουρνουά μετείχαν τέσσερις ομάδες αθλητών Κ15, χωρισμένες γεωγραφικά, υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών Φώντα Λεμπέση, Ηλία Μαχαίρα, Φώντα Μαρκόπουλου, που εναλλάσσονταν. Για την ιστορία, νικήτρια του τουρνουά ήταν η ομάδα των White TALENTS της Κεντρικής Ελλάδος, που νίκησε στον Μεγάλο Τελικό την ομάδα της Νότιας Ελλάδας (South TALENTS). Στον μικρό Τελικό αναμετρήθηκαν οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδας (North TALENTS) με τους Blue TALENTS της Κεντρικής Ελλάδας, με νικήτρια την πρώτη.

Με τη διοργάνωση αυτή έγινε το κλείσιμο του πρώτου κύκλου του προγράμματος της Κ15 για τη σεζόν του 2022-23, και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιολογηθούν οι αθλητές σε συνθήκες αγώνων και ανταγωνισμού. Σημαντική επίσης ήταν η παρουσία των σωματειακών προπονητών, που είχαν την ευκαιρία να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Χορηγός των αναπτυξιακών κατηγοριών των αθλημάτων της ΚΟΕ είναι η Deloitte.

Τη συγκεκριμένη διοργάνωση στήριξαν ο ΣΕΠΥ, ο ΣΕΔΥ και η εταιρία “ΒΙΚΟΣ”.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώντας Λεμπέσης δήλωσε: “Ήταν μια προσπάθεια να μαζευτούν παιδιά από όλη την Ελλαδα, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να δείξουν σε αγωνιστικές συνθήκες, το ταλέντο και τη διάθεσή τους. Θέλω να πιστεύω ότι το ευχαριστήθηκαν, το ίδιο και οι γονείς τους. Και εμείς από τη μεριά μας πήραμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τις ικανότητες τους”.

Ο συνεργάτης του Φώντας Μαρκόπουλος είπε: “Ήταν ένα πολύ όμορφο, δυνατό αλλά και ανταγωνιστικό τουρνουά. Ενας “σταθμός” στο  δρόμο μέχρι τον καλοκαιρινό  στόχο του Ευρωπαϊκού όπου προστέθηκαν πολύ σημαντικές πληροφορίες στο “φάκελο αξιολόγησης” του κάθε παιδιού, καθώς και προβληματισμοί αλλά και αισιοδοξία. Εννοείται πως θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τους αθλητές που συμμετείχαν όπως και άλλους, τόσο σε επόμενα Καμπ, όσο και στα επερχόμενα Πρωταθλήματα και τουρνουά”.

Ο έφορος Εθνικών ομάδων υποδομών υδατοσφαίρισης Δημήτρης Κύρκος, εξάλλου, ανέφερε: “Υλοποιήθηκε από την ΚΟΕ η πρόταση των προπονητών για την διεξαγωγή Τουρνουά υπό τύπου επίσημων φιλικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Παίδων Κ15, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ίδιους, αλλά και στα παιδιά να “δουν” και να “δείξουν”, με προσομοίωση πραγματικών αγωνιστικών συνθηκών και να εξοικειωθούν με τους νέους κανονισμούς, με μικρό και μεγάλο τελικό, σε κλίμα “Εθνικής”, με ζεστή κερκίδα και δημιουργία θερμού εορταστικού περιβάλλοντος, στο φιλόξενο ΡΕΣΤΕΙΟ κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου. Το ταλέντο, η προσπάθεια και το κίνητρο των παιδιών, που σίγουρα ενισχύθηκαν, αποτελούν επιπλέον κίνητρο και υποχρέωση για όλους μας”.

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA