Όλα τα φώτα στη Ρώμη το 2022!

Ο Πάολο Μπαρέλι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, αλλά και της ιταλικής πάλεψε και πέτυχε να φέρει εντός… έδρας το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του 2022!

Είναι επίσημο ότι η «Αιώανια Πόλη» με την τεράστια ιστορία θα διοργανώσει την κορυφαία διοργάνωση, ενώ η δήμαρχος της, Βιρτζίνια Ράγκι, είδε στο γραφείο της την αντιπροσωπεία της LEN την Παρασκευή και στο επόμενο Bureau της Ομοσπονδίας θα οριστικοποιηθεί η είδηση.

Στα σχέδια, το ιστορικό Φόρο Ιτάλικο, βρίσκεται στο επίκεντρο της διοργάνωσης, με τον Μπαρέλι να τονίζει ότι η Ρώμη και η περιοχή της Λάτσιο είναι έτοιμες να διοργανώσουν το Πανευρωπαϊκό, με την πρωτεύουσα της Ιταλίας να μην είναι πρωτάρα σε κάτι τέτοιο, ωστόσο έχουν περάσει χρόνια από το 1983 όταν η Ρώμη φιλοξένησε για τελευταία φορά το Πανευρωπαϊκό. Εν τούτοις, οι Ιταλοί έως σήμερα έχουν διοργανώσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, οπότε διαθέτουν την τεχνογνωσία.

Η Κολύμβηση και οι καταδύσεις θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Φόρο Ιτάλικο, ενώ μια προσωρινή πισίνα θα κατασκευαστεί στο κέντρο τένις, για την καλλιτεχνική κολύμβηση. Στην Όστια, φυσικά, θα γίνουν οι αγώνες του OPEN WATER, εκεί όπου η ιταλική Ομοσπονδία έχει το προπονητικό της κέντρο, το οποίο θα προσφέρεται και για προπόνηση.

Παράλληλα, η Ρώμη επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να διοργανώσει το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα High Diving στην ιστορία…

Facebook Comments