Οι αντίστοιχες κληρώσεις για τη φάση των ομίλων στο Champions League και του Euro Cup θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη στις 12:00 στη Βαρκελώνη.

Οι αναδιαμορφωμένες διοργανώσεις φτάνουν σε μια συναρπαστική φάση, τη φάση των ομίλων, που διεξάγεται για πρώτη φορά και στις τρεις διοργανώσεις. Παλαιότερα, μόνο το Champions League των ανδρών είχε αυτή τη μορφή, όπου οι ομάδες έπαιζαν τουρνουά – όλοι εναντίων όλων – σε home-and-away παιχνίδια. Μέσω αυτού, οι σύλλογοι που προκρίθηκαν έχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες να προωθήσουν το άθλημα και το Brand Name τους, παίζοντας τουλάχιστον τρεις υψηλού επιπέδου διεθνείς αγώνες στην έδρα τους.

Το Champions League που θα έχει τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, καθώς και στο Euro Cup υπάρχει μόνο ένας περιορισμός: οι ομάδες που έχουν παίξει μεταξύ τους στον προκριματικό γύρο, δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί στη φάση των ομίλων.

LEN Champions League 

Γκρουπ δυναμικότητας 1: CN Astralpool Sabadell (ESP), Ολυμπιακός Πειραιώς (GRE), Orizzonte Catania (ITA), Tigra-ZF-Eger (HUN)

Γκρουπ δυναμικότητας 2: UVSE Budapest (ΟΥΝ), Mulhouse WP (FRA), Assolim CN Mataro (ESP), Sant Andreu (ESP)

Γκρουπ δυναμικότητας 3: ALIMOS NAC Betsson (GRE), Εθνικός Πειραιώς (GRE), Βουλιαγμένη (GRE), SIS Roma (ITA)

Γκρουπ δυναμικότητας 4: FTC-Telekom (HUN), CN Mediterrani (ESP), CN Terrassa (ESP), Dunaujvaros (HUN)

Το τοπίο πριν από την κλήρωση της φάσης των ομίλων αντικατοπτρίζει κάπως αυτό που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Η Ισπανία – η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια – πέτυχε το μέγιστο, καθώς και οι πέντε σύλλογοι έφτασαν στον επερχόμενο γύρο και οι τρεις από αυτούς βρίσκονται στα δύο πρώτα γκρουπ δυναμικότητας. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες!

Δεδομένου ότι το φετινό καλεντάρι είναι υπερπλήρες, ΜΟΝΟ οι νικητές των ομίλων θα προκριθούν, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο Φάιναλ Φορ, που έχει προγραμματιστεί για τις 21-24 Απριλίου 2024.

Δεδομένου ότι το ημερολόγιο είναι υπερπλήρες, μόνο οι νικητές των ομίλων θα προκριθούν, αμέσως στο φάιναλ φορ, που έχει προγραμματιστεί για τις 21-24 Απριλίου 2024.

EURO CUP

Γκρουπ δυναμικότητας: ANC Glyfada iRepair (GRE), Pallaunoto Trieste (ITA), BVSC-Zuglo (HUN), Lille UC (FRA)

Γκρουπ δυναμικότητας 2: Spandau 04 Berlin (GER), Antenore Plebiscito Padova (ITA), ZV De Zaan (NED), Grand Nancy (FRA)

Οι οκτώ ομάδες που αποκλείστηκαν στα προκριματικά του Champions League περιμένουν την κλήρωση της φάσης των ομίλων του Euro Cup – δύο ομάδες από την Ιταλία και τη Γαλλία και από μία από την Ουγγαρία, την Ελλάδα (Ο ΑΝΟΓ), την Ολλανδία και τη Γερμανία. Το πρώτο Γκρουπ δυναμικότητας περιλαμβάνει τις ομάδες που κατέλαβαν την 4η θέση στα προκριματικά και η δεύτερη αυτές που ήρθαν τελευταίες.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις του κάθε ομίλου θα παίξουν στο Final Four στις 13-14 Απριλίου 2024!