Οι πρώτες αντιδράσεις.

Η κλήρωση των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών, ουσιαστικά σήμανε για τις ομάδες που συμμετέχουν την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την έναρξη του φετινού μαραθωνίου. Τη διαδικασία παρακολούθησαν και προπονητές των ομάδων που μίλησαν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (η παρουσίαση τους γίνεται με αλφαβητική σειρά):

Θεόδωρος Ανδρεάκος (Α.Ν.Ο. Γλυφάδας irepair, γυναίκες): «Θα γίνει ένα  φοβερό πρωτάθλημα. Οι ομάδες που ανέβηκαν από την Α2 είναι πολύ καλές και οργανωμένες και προσθέτουν ποιότητα στο πρωτάθλημα. Οι ομάδες ενισχύθηκαν και θα ανέβει και άλλο το επίπεδο του πρωταθλήματος. Το ίδιο βλέπω και στους άνδρες. Νομίζω και τα δυο πρωταθλήματα θα είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη. Η ομάδα μας έχει πάντα υψηλές βλέψεις. Πέρυσι καταλάβαμε τη δεύτερη θέση, και θέλουμε και φέτος να ζήσουμε τους τελικούς μας. Με σκληρή δουλειά, και προπόνηση, μακάρι να μην υπάρξουν προβλήματα με κολυμβητήρια, ενέργεια, κορονοϊό, και να κυλύσουν όλα ομαλά μέχρι το τέλος».

Γιάννης Κατρουζανάκης (Α.Ν.Ο. Γλυφάδας,άνδρες): «Στον όμιλο το δικό μας είναι πιο δύσκολο από τον άλλο να καταλάβεις μια από τις τέσσερες πρώτες θέσεις. Έχει πολύ καλές ομάδες που και πέρυσι κατέλαβαν πολύ καλές θέσεις και ενισχύθηκαν περισσότερο για να πρωταγωνιστήσουν. Θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, πολλές ομάδες έχουν κάνει κινήσεις για να βρίσκονται στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Ο ΑΝΟ Γλυφάδας όπως κάθε χρόνο με γνώμονα να κρατάει χαμηλά τον οικονομικό πήχη, και με βάση την περυσινή μας κατάταξη θα προσπαθήσει να πάει καλύτερα».

Φάνης Κουντουδιός (Εθνικός, άνδρες): «Και το φετινό θα είναι ανταγωνιστικό και απαιτητικό πρωτάθλημα. Έχουμε μπει σε όμιλο με αρκετές ομάδες στο βεληνεκές μας. Ελπίζω να γίνουν ωραία παιχνίδια, να αναβαθμιστούν οι ομάδες, και θα πετύχουμε τους στόχους μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία».

Κώστας Λούδης (ΓΣ.Περιστερίου, άνδρες): «Εύχομαι υγεία σε όλους που με κάθε ιδιότητα θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα εφ’ όσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος, να βρεθούμε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Αναμένεται πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πιστεύω θα είναι το πλέον ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι περισσότερες ομάδες και επενδύουν σε πολύ καλούς παίκτες και ταυτόχρονα αναδεικνύουν μικρότερους σε ηλικία παίκτες και όπως είπε και ο πρόεδρος της ΚΟΕ αυτά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επενδύουν τις εθνικές ομάδες. Το αποτέλεσμα το έχουν δει όλοι. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας».

Δημήτρης Μάζης (Παναθηναϊκός, άνδρες): «Η ομάδα μας είναι μια νέα ομάδα, θεωρώ πως θα χρειαστεί χρόνο να δείξει πού μπορεί να φτάσει. Εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που να κοιτάζει όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Θα χρειαστεί χρόνο και πάρα πολύ δουλειά. Οι κληρώσεις, στα χαρτιά δεν αποτυπώνουν πάντα αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα. Θα κάνουμε το σχεδιασμό μας, η χρονιά είναι πολύ ,μεγάλη, και θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια».

Ηλίας Μαχαίρας (Εθνική Νέων Ανδρών Κ19 και Νέων Κ18): «Μετά τη κλήρωση δείχνει να είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα στον πρώτο όμιλο από το δεύτερο για τέσσερις ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις. Όλα θα αποδειχτούν όμως στο νερό και μέσα στο πρωτάθλημα. Στο δεύτερο όμως, αν εξαιρέσουμε τον ΝΟ Βουλιαγμένης, οι υπόλοιπες επτά ομάδες θα προσπαθήσουν για τις άλλες τρεις θέσεις. Υπάρχει και το παράθυρο των play in, άρα και στη β’ φάση θα προσπαθήσουν να πετύχουν την είσοδο τους στην οκτάδα».

Τάσος Παπαναστασίου (Πανιώνιος, γυναίκες): «Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έχει ομάδες ενισχυμένες. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τον τίτλο, θα υπάρχει από εκεί και πέρα ανταγωνισμός 4-5 ομάδων για την κατάταξη. Για την ουρά υπάρχει μια τετράδα που θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Πανιώνιος τερμάτισε στην έκτη θέση πέρυσι, φέτος θέλουμε να βρεθούμε ψηλότερα. Έχουμε διορθώσει κάποια πράγματα, και το ρόστερ μας είναι καλό».

Βαγγέλης Πάτρας (Γ.Σ. Περιστερίου, γυναίκες): «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα λάβουμε μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 για πρώτη φορά η ομάδα των γυναικών. Τα κορίτσια έχουν ενθουσιασμό, έχουν έρθει νέα πρόσωπα στην ομάδα μας, περιμένουν με ανυπομονησία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αθλήτριες που έχουν σημειώσει επιτυχίες και με τις εθνικές ομάδες και τους συλλόγους τους. Θέλαμε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δυο περιόδους και όλες οι ομάδες να παίξουν με όλες. Όπως θα διεξαχθεί δηλαδή. Πολύ καλή η διαδικασία της κλήρωσης, εξηγήθηκε ακριβώς και με λεπτομέρειες πώς θα κυλήσει το πρωτάθλημα. Θα βοηθήσουμε όσο γίνεται να είμαστε ευέλικτοι και ελαστικοί αναφορικά με τις υποχρεώσεις των ομάδων μας στην Ευρώπη και βεβαίως την Εθνική μας ομάδα».

Πηγή: koe.org.gr