Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Χειμερινά πρωταθλήματα Κολύμβησης, στις Κατηγορίες Παίδων / Κορασίδων και Εφήβων / Νεανίδων, που διεξήχθησαν για τη Νότια Ελλάδα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και τη Βόρεια Ελλάδα στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης, κατέλαβε τη πρώτη θέση σε όλες τις βαθμολογίες, και τις επί μέρους και τις γενικές.

Στην Αθήνα, ο Αθλητικός Όμιλος Ωκεανός κυριάρχησε στις βαθμολογίες Εφήβων, Νεανίδων, τη Γενική Εφήβων-Νεανίδων και την κατηγορία Παίδων, και ο Αθλητικός Σύλλογος Κολλεγίου Ντερή στις κατηγορίες Κορασίδων και τη Γενική Παίδων-Κορασίδων με 826 βαθμούς έναντι 790,5 του Αθλητικού Ομίλου Ωκεανού.

Στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κατέθεσαν την άποψή τους για τα Χειμερινά πρωταθλήματα Παίδων / Κορασίδων και Εφήβων / Νεανίδων, οι υπεύθυνοι προπονητές των ομάδων που πρωταγωνίστησαν: ο Τάσος Παπαδόπουλος του Άρη Θες/νίκης, ο Αντώνης Αντωνίου του ΑΣΚ Ντερή, ο Δημήτρης Παπαχαριζάνου του Συλλόγου Κολύμβησης Ροή και ο Δημήτρης Δαμασιώτης του Αθλητικού Ομίλου Ωκεανός.

 ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

«Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των Χειμερινών Αγώνων, ο Άρης Θ. κέρδισε όλα τα πρωταθλήματα. Αυτό οφείλεται στη συλλογική δουλειά που γίνεται τα τελευταία 7-8 χρόνια στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Από την «μικρή» πισίνα μέχρι το ψηλότερο σκαλί. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τη μεγάλη σχολή κολύμβησης του Α.Σ. Άρη. Παραδοσιακά ο Άρης μεσουρανούσε στη κολύμβηση. Το μότο μας είναι «η επιτυχία είναι θέμα τύχης, ρωτήστε τους αποτυχημένους». Με αυτό πορευόμαστε και δουλεύουμε ασταμάτητα σε όλα τα επίπεδα για να φτιάξουμε υγιείς αθλητές, διακεκριμένους με στόχο πάντα την κατάκτηση της κορυφής. Είναι πάντα κοντά μας και δίπλα μας οι γονείς των αθλητών και η διοίκηση του συλλόγου».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΑΣΙΩΤΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ)

«Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των Χειμερινών Πρωταθλημάτων των κατηγοριών παίδων-κορασίδων και εφήβων -νεανίδων

Το σωματείο μας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις κατηγορίες αυτές καθώς και στο αγωνιστικό κομμάτι που αφορά τους αθλητές μας!!!

Το χειμερινό πρωτάθλημα κατηγοριών είναι ένα καλό τεστ για εμάς όσον αφορά τον προπονητικό σχεδιασμό καθώς και τα επιμέρους στοιχεία που εξετάζουμε για την προετοιμασία των αθλητών μας και των επιδόσεων τους. Είμαστε ικανοποιημένοι και προχωράμε…

Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνουνε τους αγώνες των age group με τις δυο μικρότερες κατηγορίες όπου και εκεί στοχεύουμε ψηλά και θα βγάλουμε και αντίστοιχα συμπεράσματα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, προπονητές και ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΑΣΚ ΝΤΕΡΗ)

«Τα αποτελέσματα της ομάδας μας στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων, Παίδων- Κορασίδων, μας γεμίζουν ικανοποίηση καθώς οι πολύ καλές επιδόσεις των αθλητών μας συνοδεύτηκαν από την καθ’ όλα τιμητική πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία Παίδων- Κορασίδων, την πρώτη στη βαθμολογία κορασίδων και τη δεύτερη θέση στους Παίδες.

Η διοργάνωση αποτελούσε τον πρώτο σημαντικό στόχο της χρονιάς και τα καλά αποτελέσματα ήταν, τόσο στους αθλητές όσο και στο προπονητικό team, η καλύτερη επιβράβευση για τους κόπους και την προσπάθεια που καταβάλουν από την πρώτη μέρα των προπονήσεων το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα.

Αποτελεί ωστόσο και μία μεγάλη υπενθύμιση ότι η προσπάθεια αυτή όχι μόνο δεν σταματά αλλά θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση και ζήλο μέχρι τον τελικό στόχο της χρονιάς που είναι τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι.

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η συνεργασία μας και ιδιαιτέρως τους συνεργάτες μου Βασίλη Δεμέτη και Γιάννη Συρμπόπουλο ,χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των οποίων τίποτα από ότι πετύχαμε δεν θα ήταν δυνατό.

Σειρά τώρα έχει το Χειμερινό Πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α’-Β’ στο οποίο είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε εξίσου καλά αποτελέσματα».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΙΖΑΝΟΥ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΡΟΗ)

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εμφάνιση και τα αποτελέσματα των αθλητών της ομάδας μας στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα μας, όπως κάθε χρόνο, βρέθηκε στις υψηλότερες θέσεις της γενικής βαθμολογίας.

Σχεδόν στο σύνολο τους οι αθλητές μας πραγματοποίησαν ατομικά ρεκόρ και κατέκτησαν συνολικά 31 μετάλλια, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει και η κατάρριψη του Πανελλήνιου Ρεκόρ στην 4×100 Ελεύθερο mixed Παίδων-Κορασίδων.

Επίσης μας γεμίζει πολλή μεγάλη χαρά το γεγονός ότι αρκετοί αθλητές και αθλήτριες μας με τα αποτελέσματα τους διεκδικούν με αξιώσεις την συμμετοχή τους στις επερχόμενες dιεθνείς διοργανώσεις καθώς αποτελεί κύριο στόχο μας η τροφοδότηση των Εθνικών ομάδων.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου προπονητές Ανδρέα Ζέππο και Αλέξανδρο Σκούτελα  καθώς και την πρόεδρο του συλλόγου και ειδική γραμματέα της ΚΟΕ Δέσποινα Καράμπελα που κάνει τα πάντα ώστε οι αθλητές μας να προπονούνται στις καταλληλότερες συνθήκες.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν και να ευχηθώ καλή επιτυχία στους μικρότερους ηλικιακά που έχουν σειρά το επόμενο Σαββατοκύριακο!!».

ΠΗΓΗ: koe.org.gr