Σε ένα νέο πνεύμα κινούνται οι αναμετρήσεις των πρωταθλημάτων της Α1 κατηγορίας ανδρών και γυναικών, μετά την εισήγηση της Διοίκησης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, οι πάγκοι να μεταφερθούν απέναντι από την κερκίδα.

Σε αρκετά κολυμβητήρια οι πάγκοι των ομάδων βρίσκονταν ήδη στην απέναντι πλευρά, ωστόσο σε πολλά βρίσκονταν ουσιαστικά κάτω από την κερκίδα και κανείς δεν είχε ορατότητα σε αυτούς. Πλέον, με αυτό το νέο μέτρο, όπου οι πάγκοι βρίσκονται απέναντι, το παιχνίδι αποκτά έναν διαφορετικό χαρακτήρα, είναι άκρως πιο ενδιαφέρον και είναι προς την κατεύθυνση του θεάματος.

Το να έχουν ορατότητα οι θεατές σε κάθε κολυμβητήριο προς τους πάγκους έχει ήδη προσδώσει διαφορετική χροιά στις αναμετρήσεις, το παιχνίδι γίνεται πιο ζωντανό, μπορεί οποιοδήποτε να δει τις αντιδράσεις των αθλητών, των προπονητών, τα Media έχουν πια τη δυνατότητα να έχουν περισσότερο υλικό και το ίδιο φυσικά ισχύει για τους φωτογράφους.

Αυτό είναι και το σημαντικότερο, το παιχνίδι να γίνεται ένας ζωντανός οργανισμός και οι ανθρώπινες αντιδράσεις είναι ο τρόπος για να γίνει το σπορ πιο ενδιαφέρον στο φίλαθλο κοινό. Το αντιληφθήκαμε άριστα στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΝΟ Βουλιαγμένης και Πανιώνιο και παράλληλα εξάρουμε τις ομάδες που άμεσα φρόντισαν για την τοποθέτηση των πάγκων στην απέναντι πλευρά ή στην κατασκευή νέων πάγκων για αυτόν τον σκοπό.