Με απόφαση της κυβέρνησης στην Κροατία, οι αγωνιστικοί χώροι ανοίγουν σταδιακά για τους αθλητές της πρώτης κατηγορίας σε άνδρες και γυναίκες, αλλά και για τα ατομικά αθλήματα.

Όσον αφορά τον Υγρό Στίβο, τα κορυφαία κλαμπ, όπως η Γιούγκ Ντουμπρόβνικ στην οποία αγωνίζεται ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου θα μπορούν να επιστρέψουν στην πισίνα, ωστόσο η προπόνηση θα γίνεται με μάξιμουμ πέντε άτομα (4 αθλητές + 1 προπονητής), με απόσταση πέντε μέτρα μεταξύ τους, ακόμη και μέσα στο νερό. Οι υπόλοιποι χώροι όπως αποδυτήρια, ντουζ και τουαλέτες θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ κατά την είσοδο και την έξοδο όλων θα γίνεται υποχρεωτική χρήση απολυμαντικού χεριών.

Η Κροατία μετρά μόλις 2.000 κρούσματα κορωνοϊού, αλλά 51 θανάτους και αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι για έναν πολίστα ή έναν κολυμβητή η επαναφορά της αθλητικής του απόδοσης είναι ακόμη δυσκολότερη, ενώ μια χαμένη ημέρα προπόνησης πολλαπλασιάζεται στο σώμα τους, οπότε ήδη το διάστημα της αποχής κρίνεται μεγάλο. Σκεφτείτε ό,τι οι καλοκαιρινές διακοπές διαρκούν σαφώς μικρότερο διάστημα ετησίως.

Παρ’όλα αυτά, στην Κροατία η επιστροφή αυτή θα είναι συμβολική, κάτι αρχίζει να κινείται, ωστόσο όλα είναι μετέωρα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όπως και στην Ελλάδα, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας δεν δίνει το πράσινο φως ακόμη.

Τέλος, όσον αφορά τους ξένους παίκτες που αγωνίζονται στο κροατικό πρωτάθλημα, δεν δύναται να επιστρέψουν, αφού τα σύνορα είναι κλειστά, ενώ εάν αυτό συνέβαινε θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Επομένως, προς το παρόν, ο διεθνής Έλληνας περιφερειακός, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, παραμένει σε ελληνικό έδαφος.

 

 

 

 

Facebook Comments