Σε έναν ρυθμό αλλοιώτικο συνεχίζει να αποδίδει η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, η οποία προκρίθηκε πανηγυρικά και με επίδειξη δύναμης σε ακόμη έναν τελικό κορυφαίας διοργάνωσης και τα κορίτσια του Άνταμ Κρικόριαν θα διεκδικήσουν εκ νέου το χρυσό μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

ΙΤΑΛΙΑ – ΗΠΑ 6-14

Παρότι ανανεωμένες ριζικά, οι ΗΠΑ παραμένουν σε ανώτερο επίπεδο, παίζουν έξυπνα, σύγχρονα, γρήγορα και με ταχύτητα στη σκέψη, είχαν μια τρομερή Αμάντα Λόγκαν κάτω από τα δοκάρια και μένει να δούμε αν μπορούν Ολλανδία ή Ουγγαρία να τις εκθρονίσουν στον τελικό. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Σταυρίδης.

Απόλυτη κυρίαρχος της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης,  η εθνική ομάδα των ΗΠΑ ξεκίνησε με εντυπωσιακό ρυθμό το παιχνίδι και προηγήθηκε 5-0 μέσα στο 2ο οκτάλεπτο με τη Στεφανία Χαραλαμπίδη να ανοίγει τον χωρό των γκολ, ενώ η Αμάντα Λόγκαν στο τέρμα που προτιμήθηκε από τον Άνταμ Κρικόριαν αντί της Τζόνσον ήταν ανίκητη και είχε την τύχη με το μέρος της σε πέναλτι της Τζιουστίνι με το σκορ στο 4-0 (Δοκάρι). Η πρώτη σκόρερ των Ιταλίδων, Σίλβια Αβένιο, κατάφερε να μειώσε σε 5-1 στο 2:49 με ατομική προσπάθεια από αριστερά, όμως με ωραία λόμπα από κοντά η Γκίλκραιστ έγραψε το 6-1. Στη συνέχεια, η πολύπειρη Μπιανκόνι σε παραπάνω σημείωσε το 6-2. Η Αμάντα Λόγκαν ολοκλήρωσε τα δύο πρώτα οκτάλεπτα με 11/13 αποκρούσεις!


Με μακρινό σουτ της Ράνεϊ έγινε γρήγορα-γρήγορα το 7-2 στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Κάρλο Σίλιπο να έχει αντικαταστήσει την Μπαντσέλι με την Τεάνι στην εστία, ενώ το 8-2 ήρθε από τη Ρέιτσελ Φατάλ από το πρώτο δοκάρι σε παραπάνω, μετά από έλεγχο του VAR. Εν συνεχεία, οι ΗΠΑ κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά στο 10-3 με τη λήξη της τρίτης περιόδου, ενώ στο τελευταίο οκτάλεπτο του αγώνα επικύρωσαν το εισιτήριο τους για τον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού Ολλανδία-Ουγγαρία που μάχονται στις 22:00. Αντίθετα, η Ιταλία θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό.

Η Στεφανία Χαραλαμπίδη του Εθνικού Πειραιά σημείωσε δύο τέρματα.