Οι Γερμανοι παγώνουν τη χρηματοδότηση αν η FINA επιτρέψει Ρώσους αθλητές!

by Aquafeed 24

Υπό το φόβο του παγώματος της χρηματδότησης της βρίσκεται η Γερμανική Ομοσπονδία Κολύμβησης, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έδωσε σαφή ότι εντολή ότι αυτό θα συμβεί, εφόσον η FINA επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το καλοκαίρι ως «ουδέτεροι».

Το γερμανικό υπουργείο κάνει τα πράγματα ξεκάθαρα: Είτε ο Φλόριαν Γουέλμπροκ και οι συναθλητές του, είτε οι Ρώσοι στο Παγκόσμιο, αλλά και οι… δύο πλευρές όχι. Αυτό, φυσικά, ισχύει όχι μόνο για τον γερμανικό Υγρό Στίβο, αφού η ίδια προειδοποίηση απευθύνθηκε σε πολλά αθλήματα και Ομοσπονδίες. Η οικονομική βοήθεια σε αυτές θα διακοπεί, εφόσον στις ίδιες διοργανώσεις συμμετάσχουν αθλητές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η FINA ανακοίνωσε ότι αθλητές Ρωσίας και Λευκορωσίας θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ως ουδέτεροι, χωρίς διακριτικά και σημαία των δύο χωρών, καθώς όπως υποστήριξε δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για έναν ολοκληρωτικό αποκλεισμό.

Ένα ενδεχόμενο πάγωμα της χρηματοδότησης στην κολυμβητική ομοσπονδία της Γερμανίας δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί κολυμβητές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ωστόσο θα πρέπει η Ομοσπονδία τους να πληρώσει όλα τα κόστη των ταξιδιών και ότι συνεπάγεται, την ώρα που οι κρατικές χρηματοδοτήσεις τους ήταν ήδη μειωμένες λόγω του κορονωϊού.

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA