Λίγες ημέρες ξεκούρασης για την Εθνική ομάδα ανδρών, με τους χάλκινους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης να χαλαρώνουν ελάχιστα πριν την έναρξη της δεύτερης φετινής προετοιμασίας, αυτή τη φορά με στόχο το Πανευρωπαϊκό του Σπλιτ!

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η πόλη του Ηρακλείου θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τη «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου και τα παιδιά της Κρήτης θα έχουν μια χρυσή ευκαιρία να απολαύσουν προπονήσεις και αγώνες της «Επίσημης Αγαπημένης», ενώ επίσης πολύ σημαντική είναι η επιστροφή του διεθνούς τουρνουά «Σαμαρτζίδης Καπ», αφιερωμένο στη μνήμη του γίγαντα, Νώντα Σαμαρτζίδη.

Στην πόλη του Ηρακλείου λοιπόν θα πραγματοποιηθούν 27 με 29 Ιουλίου δυνατά παιχνίδια προετοιμασίας με αντιπάλους το Μαυροβούνιο, την Βουλγαρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκο Γιαννόπουλο να μιλάει στην «Νέα Κρήτη» για το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός.

«Είναι χαρά μας που η Εθνική ομάδα βγαίνει προς τα έξω είτε για προετοιμασίες, είτε για αγώνες εκτός Αθηνών. Αυτή τη φορά το μεγάλο διεθνές τουρνουά είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Ηράκλειο. Μετά από αρκετά χρόνια η Εθνική επιστρέφει στο Ηράκλειο. Θέλαμε ένα δυνατό τουρνουά, με ισχυρές ομάδες εν όψει της προετοιμασίας για τους Πανευρωπαϊκούς και είναι τιμή που η ομάδα θα βρεθεί μπροστά στο κοινό της Κρήτης για να δείξει ένας μέρος από τις δυνατότητες της. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος θα έρθει να καμαρώσει τα παιδιά μας και να τα επιβραβεύσει για όσα έχουν πετύχει».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρθηκε και στην σπουδαία επιτυχία της κατάκτησης ενός ακόμη χάλκινου μεταλλίου από την εθνική πόλο των Ανδρών. «Η κατάκτηση της 3ης θέσης στη Βουδαπέστη είναι ουσιαστικά η κατοχύρωση στη συνείδηση του υγρού στίβου ότι η εθνική μας ομάδας είναι μια μεγάλη ομάδα, με αξία και συνέχεια. Από τα τρία μετάλλια που δοθήκανε στους Ολυμπιακούς τουΤόκιο, η μόνη ομάδα που πήρε ξανά μετάλλιο είναι η Εθνική μας. Αυτό δείχνει ότι έχουμε αξία και σταθερότητα. Είμαστε μία ομάδα που έχει σεμνότητα, πατάει γερά στα πόδια της, γνωρίζει τις δυνατότητες της και προσπαθεί για το καλύτερο».

Ο Νώντας Σαμαρτζίδης

Το διεθνές τουρνουά που θα γίνει στο Ηράκλειο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου πολίστα Νώντα Σαμαρτζίδη που πνίγηκε τον Ιούνιο του 1996, όταν έκανε ελεύθερη κατάδυση στην Παλαιά Επίδαυρο. «Με το Νώντα Σαμαρτζίδη ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνική. Ένα καταπληκτικό παιδί και αθλητής που έφυγε γρήγορα από κοντά μας. Όλοι εμείς που τον σκεφτόμαστε καθημερινά έχουμε την… «υποχρέωση», να αφιερώνουμε κάθε χρόνο ένα τουρνουά στη μνήμη του. Το είχαμε υποσχεθεί πριν τις εκλογές και το κάνουμε πράξη. Πρέπει να διατηρηθεί στη συνείδηση του κόσμου η μνήμη του Νώντα και νομίζω ότι και αυτός από εκεί που βρίσκεται θα χαίρεται”.

Facebook Comments