Το τρίτο εύκολο παιχνίδι της Εθνικής γυναικών στο 34ο Πανευρωπαϊκό έρχεται την Τετάρτη στις 15:30, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει τη «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης Σλοβακία.

Η προϊστορία είναι μηδαμινή, καθώς οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί σε προηγούμενη έκδοση του θεσμού το 1993 στο Λιντς με την Εθνική τότε να κατακτά την 7η θέση με προπονητή τον Νίκο Αναγνωστόπουλο. Το σκορ ήταν 19-2 υπέρ της Ελλάδας.

Η Εθνική έως τώρα έχει καταγράψει δύο εύκολες νίκες με 16-7 επί της Σερβίας και 18-3 της Κροατίας. Αντίθετα, στην επιστροφή της ύστερα από 27 χρόνια η Σλοβακία έχει υποστεί δύο βαριές ήττες με 31-2 από τη Ρωσία και 20-2 από την Ουγγαρία.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έχουν σκοράρει 44 γκολ και είναι 4ες στο σύνολο των ομάδων, έχουν επιχειρήσει 72 σουτ και το ποσοστό τους είναι 61.1% γεγονός που τις φέρνει 2ες στο σύνολο σε ευστοχία πίσω από τις Ρωσίδες.

Σε πλήρη αντίθεση, η Σλοβακία έχει τη χειρότερη επίθεση και τη χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης έως τώρα, έχοντας δεχθεί 68/80 γκολ!

Πρώτες σκόρερ της Ελλάδας είναι η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και η Ελευθερία Πλευρίτου με 8 τέρματα, ενώ έχουν σκοράρει έστω μια φορά όλα τα κορίτσια!

Στο τέρμα, ο χρόνος είναι μοιρασμένος ανάμεσα στις δύο διεθνείς πορτιέρε να έχουν προσφέρει ένα… βάσανο στους τηλεσχολιαστές των ξένων δικτύων, λόγω των ονομάτων τους! Χρυσή Διαμαντοπούλου και Ιωάννα Σταματοπούλου, δεν τα λες και εύκολα για τους ξένους συναδέλφους, που το ανέφεραν και σε επίσημο Δελτίο Τύπου για το αυριανό παιχνίδι!

Τέλος, στον παίκτη παραπάνω, η Εθνική έχει 11/20 απέναντι σε χαμηλού επιπέδου άμυνες, ενώ έχει δεχθεί 3 γκολ σε 16 λιγότερο. Η Ελλάδα έχει επίσης 3/3 πέναλτι.

Facebook Comments