ΟΦΗ, Κώστας Φιτσανάκης: «Η Α2 δείχνει ένα πραγματικό ποσοστό της αληθινής αγάπης των ανθρώπων για το πόλο»

by Μάνος Φυρογένης

Μία από τις ομάδες με σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Α2 πόλο ανδρών είναι ο ΟΦΗ. Στο Ηράκλειο παρά τα αρκετά και αξεπέραστα ενίοτε προβλήματα της επαρχίας σε ένα υποβαθμισμένο άθλημα όπως η υδατοσφαίριση, δεν το βάζουν κάτω και με δικά τους ως επί των πλείστων παιδιά, παραμένουν μία αξιόλογη και σταθερή δύναμη της κατηγορίας (2017-18 τελευταία παρουσία στην Α1).

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, στο τιμόνι των «Ομιλητών» βρίσκεται ο Κώστας Φιτσανάκης με εμπειρία από Α1 κατηγορία γυναικών με το Ρέθυμνο και τον Εθνικό. Ένας Ηρακλειώτης που αγαπάει το σύλλογο και μαζί με τους συνεργάτες του και όσους τρέχουν τα τμήματα της υδατοσφαίρισης, έχουν βάλει στέρεες βάσεις τα τελευταία χρόνια.

Όντας γνώστης της κατάστασης αλλά και της κατηγορίας την οποία ο ΟΦΗ έχει φάει με το… κουτάλι, ο Κρητικός τεχνικός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να περιγράψει τι εστί Α2 εθνική πόλο ανδρών. Και το έκανε γλαφυρά για χάρη του #AQF24.

«Η Α2 νομίζω δείχνει ένα πραγματικό ποσοστό της αληθινής αγάπης των ανθρώπων για το πόλο. Είναι μια κατηγορία που δεν έχει τα λεφτά της Α1, έχει όμως περίπου τις υποχρεώσεις της, έχει απαιτήσεις, δεν έχει παροχές, έχει πολλές δυσκολίες και αρκετά ταξίδια και απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που το πόλο δεν είναι η πρώτη προτεραιότητά τους. Ασχολούνται με αυτό “κλέβοντας” χρόνο από την προσωπική τους ζωή ακόμα και με οικονομικό κόστος για να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Οπότε αξίζει πολύ μεγάλος σεβασμό από όσους είναι έξω από το… χορό. Είναι η κατηγορία των ρομαντικών».

Στο ίδιο έργο… θεατές ως προς την προετοιμασία. Δύσκολο το εγχείρημα. «Ήταν ένα μεγάλο διάστημα όπως και πέρυσι. Για εμάς σαν ΟΦΗ, δεν ήταν και η καλύτερη προετοιμασία που έχουμε κάνει. Είχαμε διάφορες δυσκολίες κατά τη διάρκεια αυτής όμως έχουμε παιδιά που ξέρουν από δυσκολίες και από την αρχή μέχρι το τέλος θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε.

 Δεν είμαστε μόνοι, απ’ ότι μαθαίνουμε και άλλες ομάδες της επαρχίας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ποικίλα προβλήματα που καλούνται οι ομάδες της περιφέρειας να βρουν λύση. Μπορεί να έχουν να κάνουν με το κολυμβητήριο, με τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, τη μη δυνατότητα για πολλές μεταγραφές, την ανακύκλωση των αθλητών ή κάτι τέτοιο. Τα λεφτά δεν επαρκούν επ’ ουδενί, ειδικά για τις ομάδες της επαρχίας που έχουν και τα έξοδα της μετακίνησης, είναι ακόμα λιγότερα. Στο ίδιο έργο θεατές, δεν αλλάζει κάτι. Δεν είναι παράπονα αλλά μία επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα».

Ως προς τη δυναμική του ομίλου, ο Κώστας Φιτσανάκης δεν θέλει να ξεχωρίσει ομάδες, κάνοντας λόγο για μία γενικότερα ανταγωνιστική Α2 εθνική κατηγορία που αρχίζει σε λίγα 24ωρα από τώρα.

«Ο Νότιος όμιλος είναι δυνατός και βάσει ονομάτων. Όμως για να μην το συγκεκριμενοποιήσουμε, θεωρώ ότι όλη η Α2 είναι σε ένα σχετικά καλό επίπεδο και με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό. Λόγω του ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες και η πίτα με τους αθλητές έχει χωριστεί σε μεγάλο βαθμό, αυτές της επαρχίας και ειδικά όσες ανεβαίνουν το κάνουν με ενθουσιασμό και δίνουν το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές γενικότερα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ότι αυτοί θα ανέβουν ή οι άλλοι θα πέσουν. Είναι ένας μαραθώνιος που θα φανεί στην πορεία ποιος θα τα καταφέρει. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που θα ήθελαν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Είναι μια κατηγορία με πολλές εκπλήξεις. Προσωπικά δεν έχω και προσωπική εκτίμηση γιατί δεν έχω δει. Δεν έχει τύχει να παίξουμε με άλλες ομάδες της κατηγορίας οπότε περισσότερο η άποψή μου είναι θεωρητική».

Ως προς τους στόχους της δικής του ομάδας, δεν έχουν αριθμούς και μαθηματικά. Παραμένουν ίδιοι και απαράλλακτοι. «Ο στόχος μας παραμένει να παράγουμε παίκτες για κάποια χρόνια, αυτή είναι η διαδικασία που βρίσκεται επί τω έργω στον ΟΦΗ. Κάθε χρόνο θέλουμε να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι αλλά το πρώτο και το κύριο μέλημά μας είναι να παράγουμε παίκτες. Δεν νομίζω ότι ο ΟΦΗ είναι ακόμα έτοιμος να ανεβεί στην Α1 και να σταθεί, οπότε θα έλεγα ότι ο ΟΦΗ θα ανεβεί όταν θα είναι έτοιμος και να παραμείνει. Δεν μ’ αρέσουν τα ασανσέρ, προτιμώ τις σκάλες. Κάνω αυτό που θεωρώ πιο κερδοφόρο για το σύλλογο. Μακάρι να είμασταν περισσότερες ομάδες που να ασχολούμασταν με την παραγωγή, εμείς αυτό θα κάνουμε για την ώρα».

Το ρόστερ του ΟΦΗ για την περίοδο 2023-24, με την υποσημείωση κάποιων αλλαγών από Γενάρη

ΤΣΑΒΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ  Τερματοφύλακας

ΓΑΡΤΑΓΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  Τερματοφύλακας

ΑΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  Τερματοφύλακας

ΚΟΡΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ  Τερματοφύλακας

ΖΟΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Περιφερειακός

ΦΥΤΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Φουνταριστός

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Αμυντικός

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Αμυντικός

ΚΑΠΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ  Αμυντικός

ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ  Αμυντικός

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Περιφερειακός

ΚΛΗΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  Περιφερειακός

ΛΟΥΛΟΥΚΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ  Φουνταριστός

ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ  Περιφερειακός

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Περιφερειακός

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ  Περιφερειακός

ΠΑΚΙΟΥΦΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ  Φουνταριστός

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ  Περιφερειακός

ΞΕΙΔΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Περιφερειακός

ΠΑΤΟΥΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Αμυντικός

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ  Περιφερειακός

ΚΑΛΕΡΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Περιφερειακός

ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  Περιφερειακός

ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ  Αμυντικός

ΔΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ  Περιφερειακός

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ  Τερματοφύλακας

ΛΑΣΙΘΙΩΤΑΚΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ  Τερματοφύλακας

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA