Ελάχιστες μόνο ημέρες απομένουν για να αποχωριστούμε το 2019 και να υποδεχθούμε το 2020, με τον Υγρό Στίβο να αφήνει ένα έτος με πολλές επιτυχίες.

Η Ελληνική Κλασική Κολύμβηση είχε για μία ακόμα χρονιά αμέτρητες διακρίσεις και πολλά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, στο Ευρωπαϊκό Ανδρών-Γυναικών σε πισίνα 25 μέτρων, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών της Γκουανκζού.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόνισε πως το 2019 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά με τις πολλές διακρίσεις: «Το έτος που φεύγει μας αφήνει πολύ γλυκιά γεύση. Παρακαταθήκη στην εξαιρετική παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών είναι τα μετάλλια του Βαζαίου και της Ντουντουνάκη στη Γλασκόβη, αλλά φυσικά και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Ανδρών του Κρίστιαν Γκολομέεβ. Έχει ανοίξει ο δρόμος, πιστεύω, για ένα ακόμα Ολυμπιακό μετάλλιο, μετά αυτό του Σπύρου Γιαννιώτη, καθώς έχουμε πολύ καλούς κολυμβητές με ταλέντο και όρεξη για διακρίσεις. Επίσης, υπάρχει η νέα γενιά αθλητών που έρχονται και πρέπει να την προσέξουμε ιδιαίτερα».

Αναφερόμενος στο 2020, ο Νίκος Γέμελος πιστεύει ότι η Ελληνική Κολύμβηση μπορεί να χαρίσει όχι μόνο ένα αλλά και δύο Ολυμπιακά μετάλλια στη χώρα: «Πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορούμε εύκολα να κατακτήσουμε όχι μόνο ένα, αλλά και δύο μετάλλια. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά, χαρούμενο το 2020, με υγεία και ευτυχία».

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

Facebook Comments