Ο Βαγγέλης Πάτερος για την σχολή υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού Αλίμου!

by Aquafeed 24

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη συνεργασία του με την Ακαδημία Πόλο του Ολυμπιακού Αλίμου μίλησε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα 90,4 FM ο Βαγγέλης Πάτερος, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση της Αλεξάνδρας Ασημάκη και του Γιάννη Ζουμπουλίδη,  ώστε να επιστρέψει στο ελληνικό πόλο και να προσφέρει με τις γνώσεις του στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες στον νεοσύστατο σύλλογο που έχει την έδρα του στο «Αλμα Κλαμπ».


Ο καταξιωμένος Ελληνας τεχνικός εξήγησε πως στόχος του Ολυμπιακού Αλίμου είναι ανάπτυξη του αθλήματος σε επίπεδο Ακαδημιών και στη συνέχεια τα παιδιά να μπορούν να μεταπηδήσουν σε συλλόγους της Α1 Ανδρών και Γυναικών και υπογράμμισε πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε τρεις θέσεις που απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική. Του τερματοφύλακα, του αμυντικού και του φουνταριστού.

«Ηθελα να βοηθήσω την Αλεξάνδρα και τον Γιάννη, δύο νέα παιδιά, που πρώτα απ΄όλα είναι φίλοι μου. Τους είπα πως ακόμη και να μην επιτευχθεί η συνεργασία μας εγώ θα είμαι δίπλα τους. Προχωρώντας όμως οι συζυτήσεις, είδα πως αυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό και ειδικότερα στη μορφή που θα προσπαθήσουμε να το αναπτύξουμε και να το φτάσουμε. Ο Ολυμπιακός Αλίμου είναι μόνο  Ακαδημία Υδατοσφαίρισης. Ασχολούμαστε αποκλειστικά με μικρά παιδια, τα οποία θα έχουμε έως την ηλικία των 15 – 16 ετών. Στη συνέχεια θα μπορούν να μεταπηδήσουν σε όποιον σύλλογο θέλουν αυτοί, κατά προτίμηση δική μας και ανάλογα με την αξία τους στον Ολυμπιακό Πειραιά.

Στο βάθος της προοπτικής της Ακαδημίας είναι η δημιουργία  Σχολής για τους φουνταριστούς, τους αμυντικούς και τους τερματοφύλακες. Τρεις θέσεις που είναι καθαρά τεχνικές. Με την εξέλιξη, λοιπόν, της Ακαδημίας εκπονούμε πρόγραμμα Σχολής για αυτές τις τρεις θέσεις,  για παιδιά όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Αυτό είναι το όνειρό μας».

Ο Βαγγέλης Πάτερος ρωτήθηκε, φυσικά, και για τον Ολυμπιακό και ειδικότερα για την εφετινή ομάδα που στηρίζεται κυρίως σε Ελληνες παίκτες και πολίστες από την Ακαδημία του συλλόγου, που θα πάρουν εμπειρίες και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερή μου χαρά. Να βλέπω στον Ολυμπιακό πολίστες,  όπως είναι ο Γαλανόπουλος, ο Πρέκας, ο Αργυρόπουλος, ο Δερβίσης. Πολίστες που βγήκαν από την Ακαδημία που δημιουργήσαμε στα Βοτσαλάκια. Για εμένα αποτελεί μεγάλη ευτυχία να τους βλέπω να παίζουν στην πρώτη ομάδα.
Είναι απολύτως σωστό αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός. Είναι μία μία περίοδος που η Διοίκηση πρέπει να προβεί σε προσεκτικές κινήσεις, τα χρήματα να ξοδεύονται με μέτρο και όπου πρέπει και να επενδύσει σε παίκτες με μέλλον. Και απ΄όσο γνωρίζω έρχονται και άλλα παιδιά από πίσω. Είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να φοβηθεί. Αντιθέτως να επιμείνει.
Αξιζουν πολλά συγχαρητήρια στον σύλλογο και αυτό που γίνεται τώρα, ίσως θα έπρεπε να το είχαμε κάνει και πιο νωρίς, αλλά δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα γιατί η Ακαδημία επαναλειτούργησε το 2006. Σε κάθε περίπτωση συμφωνώ απολύτως, επικροτώ και μακάρι να συνεχιστεί».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Βαγγέλη Πάτερου στο ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής «Πινελιές στα Σπορ».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA