Ο Σύλλογος προπονητών ζητά άρση της απαγόρευσης προπονήσεων!

by Aquafeed 24

Σε πλήρη σύμπνοια ο χώρος του Υγρού Στίβου τις τελευταίες ώρες ζητά αυστηρότερο πρωτόκολλο και άρση της απαγόρευσης για τα αθλήματα του νερού, έστω για προπονήσεις.

Με τη σειρά του, ο Σύλλογος Προπονητών, δηλαδή ένας κλάδος που πλήττεται αυτή τη στιγμή από την απαγόρευση, ζητά να επιτραπεί τουλάχιστον η προπόνηση πριν τα Χριστούγεννα, κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην ομαλότερη προσαρμογή των αθλητών με την αλλαγή του χρόνου.

Παράλληλα, εκφράζεται το αίτημα επιστροφής στην προπόνηση των ακαδημιών, ώστε οι σύλλογοι να έχουν έσοδα και να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς προπονητές και όχι μόνο.

Η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης παράτασης του lockdown ΣΕΠΥ εκφράζει την ανησυχία του για τις περαιτέρω συνέπειες στον  ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα αθλήματα του υγρού στίβου και ειδικά για την Υδατοσφαίριση στην οποία  η έλλειψη  προπόνησης συνεπάγεται και μακρύ  χρόνο αγωνιστικής επανάκαμψης.

Επικροτούμε την απόφαση των ειδικών να δώσουν την δυνατότητα προπόνησης στους επίλεκτους αθλητές και αθλήτριες μέλη των Εθνικών Ομάδων που θα αγωνιστούν τους επόμενους μήνες στα προ ολυμπιακάτουρνουά, στους αθλητές των ομάδων Υδατοσφαίρισης που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη όπως επίσης και στους επίλεκτους αθλητές και αθλήτριες και άλλων αθλημάτων του υγρού στίβου.Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθεια εθνικών και συλλογικών υποχρεώσεων, υπάρχει η ανάγκη αγωνιστικής δράσης των αθλητών και αθλητρίων σε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Σε συνέχεια των παραπάνω και με προϋπόθεση αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ζητούμε να εξεταστεί η δυνατότητα επανόδου στις προπονήσεις ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα, προκειμένου να διευκολυνθεί κατά το δυνατόν, η επιστροφή σε αγωνιστική δράση από την  νέα χρονιά, εφόσον βέβαια το επιτρέπουν τα δεδομένα της πανδημίας.

Επιπρόσθετα,  η επιστροφή στις προπονήσεις και των μικρών αθλητών – αθλητριών των ομάδων υποδομής  και των ακαδημιών εκμάθησης, με τους ίδιους όρους προστασίας, θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία των σωματείων που ως γνωστό πλήττονται από οικονομική άποψη.

Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτόν τον τρόπο τα σωματεία θα είναι σε θέση να επιβιώσουν και συν τοις άλλοις να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει προς τους συναδέλφους προπονητές υδατοσφαίρισης, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να μεταδίδουν καθημερινά πνεύμα αισιοδοξίας και να συνεχίσουν την δουλειά που κάνουν καθημερινά εξ αποστάσεως, στην δύσκολη αυτή περίοδο του εγκλεισμού, με τους αθλητές και αθλήτριες τους, να τους ενθαρρύνουν να κάνουν υπομονή, και να προσέχουν τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα, με την βεβαιότητα ότι σύντομα θα επανέλθουμε στις προπονήσεις και στην αγωνιστική δράση.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA