Στη συνεδρίασή της την Πέμπτη, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κροατίας ενέκρινε τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κροατία από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το αίτημα της Κροατικής Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης.

Οι οικονομικοί πόροι για τη συγχρηματοδότηση των δαπανών για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης το 2024 θα διατεθούν συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ με ανακατανομή κονδυλίων στον κρατικό προϋπολογισμό της Δημοκρατίας της Κροατίας για το 2023 και τις προβλέψεις για το 2024 και το 2025, στις δημοσιονομικές θέσεις του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση του Αντρέι Πλένκοβιτς.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης (LEN) ακύρωσε οριστικά τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης, που ήταν να διεξαχθεί στο Ισραήλ. Ο λόγος είναι ο πόλεμος σε εκείνη την περιοχή και κάποια στιγμή τέθηκε το ερώτημα αν θα γινόταν καν το Πανευρωπαϊκό.

Η Κροατική Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης έχει υποβάλει αίτηση για φιλοξενία και ακόμη περιμένουμε επίσημη ειδοποίηση σχετικά από τη LEN. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ.

Εάν η Κροατία πάρει τη διοργάνωση, θα είναι η μοναδική περίπτωση μιας χώρας να διοργανώσει δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πριν από ένα χρόνο διεξήχθη το Πανευρωπαϊκό στο Σπλιτ, όπου η Κροατία κατέκτησε το χρυσό στους άνδρες.

Το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το τουρνουά των ανδρών στο Ζάγκρεμπ και το τουρνουά των γυναικών στην Ολλανδία, είναι ακόμη ανοιχτό.