Την απόφαση να μη συμμετάσχει σε κανένα μίτινγκ του FINA Champions Series πήρε ο Βρετανός σούπερσταρ, Άνταμ Πίτι, ο οποίος εμφανώς μποϊκοτάρει τις διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.


Οι τρεις κολυμβητικές συναντήσεις είναι να πραγματοποιηθούν στη Χανγζού τον Απρίλιο, στη Βουδαπέστη τον Μάιο και την Ινδιανάπολις 31-1 Ιουνίου.

Ο Πίτι εδώ και καιρό κριτικάρει τη FINA, ξεκινώντας από τη στιγμή που η Παγκόσμια Ομοσπονδία τον χρησιμοποίησε ως το πρόσωπο καμπάνιας για διοργάνωση χωρίς την άδεια του.

Στη συνέχεια η διαμάχη ανάμεσα σε FINA και International Swimming League εντάθηκε, με τον Πίτι να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αν θα τον αποκλείσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς ξέρει ότι στο τέλος της ημέρας απλά… δε μπορεί! Επομένως το μπούλινγκ στους κορυφαίους αθλητές δεν θα περάσει.

Τέλος, ο Πίτι δηλώνει ότι το κέρδος της FINA από το FINA Champions Series είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερο από το έπαθλο των 4 εκατομμυρίων δολαρίων που μοιράζει στους αθλητές και ότι θα έπρεπε να το κάνει 50-50, ανάμεσα σε εκείνη και τους κολυμβητές, παρότι ως έπαθλο αποτελεί το μεγαλύτερο όλων των εποχών που προσφέρεται από τον Μαρκουλέσκου και την παρέα του.

Facebook Comments