Ο Πίτι κριτικάρει τη FINA για «πολιτικά παιχνίδια»! 😤😤

by Aquafeed 24

Η απόφαση της FINA μέσω απειλών να απαιτήσει την ακύρωση του Energy For Swim στο Τορίνο τον Δεκέμβριο, κάτι το οποίο ανακοίνωσε η ιταλική ομοσπονδία, έφερε την πρώτη αντίδραση από την ελίτ των κολυμβητών.

Αυτή εκφράστηκε μέσω του Βρετανού Άνταμ Πίτι που μίλησε σε κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, κριτικάροντας τη FINA και δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκεια του για τα ξεκάθαρα πολιτικά παιχνίδια που παίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στις πλάτες των πρωταγωνιστών του αθλήματος.

Παρόλα αυτά, ο Πίτι στην ανάρτησή του δηλώνει ότι η εν λόγω απόφαση και ότι σκοπιμότητες την περιτριγυρίζουν δεν θα κατευνάσουν το κολυμβητικό κίνημα, αντίθετα θα το ξεσηκώσουν.

Ο Βρετανός θέλει ο ίδιος και οι συναθλητές του, οι κορυφαίοι στον κόσμο, να έχουν λόγο στις αποφάσεις που παίρνει για εκείνους η Παγκόσμια Ομοσπονδία και δεν αποκλείεται να γίνουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση άμεσα.

Η απαίτηση της FINA να ακυρώσει το μίτινγκ στο Τορίνο, θα της επιφέρει προβλήματα, καθώς η διοργανώτρια εταιρεία ISL θα προσφύγει στα δικαστήρια, καθώς υποστηρίζει ότι καταπατείται το ευρωπαϊκό δίκαιο περί θεμιτού ανταγωνισμού, ενώ οι αθλητές βλέπουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία να τρενάρει όπως μπορεί κάθε ευκαιρία να κερδίσουν παραπάνω χρήματα οι κορυφαίοι κολυμβητές.

Από την άλλη, η FINA θέλει επίσης κανένας να μην την παρακάμπτει, ώστε να έχει το μονοπώλιο σε αποφάσεις και πιθανά κέρδη. Δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση, ωστόσο, κάτι που θα έχει ως απόρροια η κολύμβηση να παραμένει ένα σπορ με ελάχιστα τηλεοπτικά λεπτά σε κάθε χώρα κάθε τέσσερα χρόνια, όπως υποστήριξε ο επίσης Βρετανός πρωταθλητής, James Guy.


 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA