Μεγάλες στιγμές που ενδεχομένως να μην έχουν την προσοχή που τους αξίζει, ωστόσο υπάρχουν, συμβαίνουν γύρω μας και μας παραδίδουν απλόχερα μαθήματα πίστης, πειθαρχίας και θέλησης.

Ο Βέλγος υπεραθλητής, Matthieu Bonne, κολύμπησε συνεχόμενα 131 χιλιόμετρα, ήτοι 60 ώρες και 55 λεπτά στα ελληνικά νερά και συγκεκριμένα ξεκίνησε από τη Ναύπακτο για να φθάσει στην Αλυκή Βοιωτίας, χωρίς οποιαδήποτε βοήθεια μέσα στο νερό, διαλύοντας το προηγούμενο σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Μαλτέζος Ολυμπιονίκης Νιλ Άγιους, με 125,7 χιλιόμετρα.

Ο 29χρονος Βέλγος, ξεκίνησε την προσπάθειά του για παγκόσμιο ρεκόρ την Πέμπτη, μια ημέρα αργότερα από το προγραμματισμένο λόγω των ισχυρών ανέμων και των υπερβολικών κυμάτων. Μια ομάδα εννέα ατόμων σε βάρκα και στην ξηρά τον υποστήριξε.

Επέλεξε τον Κορινθιακό Κόλπο στην Ελλάδα επειδή μπορούσε να κολυμπήσει πάνω από 100 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή. Το νερό της ελληνικής θάλασσας είναι επίσης πολύ πιο ζεστό από τη Βόρεια Θάλασσα, αν και ήταν πιο κρύο από το αναμενόμενο. Εκτός από την υπερπροσπάθεια και την έλλειψη ύπνου, ο Bonne υπέφερε από πρησμένα χείλη στα τελευταία χιλιόμετρα λόγω του αλμυρού νερού.

«Το απόλυτο όνειρό μου είναι να σπάσω τρία παγκόσμια ρεκόρ μέσα σε ένα χρόνο, ο πρώτος μου στόχος είναι να καταρρίψω το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ των 125,7 χιλιομέτρων, αλλά αν εξακολουθώ να αισθάνομαι καλά μετά από αυτή την απόσταση και ο Θεός Ποσειδώνας με ευνοήσει, σκοπεύω να κολυμπήσω όσο περισσότερο μπορώ», δήλωσε κατά την έναρξη της προσπάθειάς του.

Ο Bonne έχει ήδη αρκετά ρεκόρ στο όνομά του. Τον Μάρτιο κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ποδηλασίας, διανύοντας 3.619,72 χλμ. σε επτά ημέρες. Έχει ολοκληρώσει οκτώ αγώνες Ironman στα Κανάρια Νησιά σε οκτώ ημέρες.

Πίστη, προσπάθεια, πειθαρχεία. Το σώμα πάντα ακολουθεί και μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του όταν το μυαλό θέλει και σταματάει να παραπονιέται για οτιδήποτε…