Ο σπουδαίος Αντώνης Τσαπατάκης, Χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στα 100μ. πρόσθιο SB4, αλλά και Πρωταθλητής της ζωής, συνεχίζει μέσω της εμπειρίας του να μας «μαθαίνει» τί σημαίνει πίστη στα όνειρα και αγάπη για ζωή.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας κολυμβητής, έκανε έναν συγκινητικό απολογισμό και μοιράστηκε την ιστορία του με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων να επιμένουν, να κυνηγούν και να διεκδικούν:

«Πριν από 15 χρόνια έκανα τους γονείς μου, ιδίως την μάνα μου, να κλαίνε για αυτό που προκάλεσα σε εμένα.
Σήμερα όμως τους κάνω να χαμογελούν πιο πολύ απ´ όσο πόνεσαν τότε.
Έδωσα μάχη όλα αυτά τα χρόνια που πάλεψα να ανέβω στο βάθρο• στο κάθε “βάθρο” της ζωής..
Έδωσα μάχη με τις αμφιβολίες, οι οποίες με γυρόφερναν, αλλά ποτέ δεν επέτρεψα να εισχωρήσουν μέσα μου.
Έδωσα μάχη με ανθρώπους που προσπάθησαν να με τρομάξουν, αλλά η στάση μου προς την ζωή, τους έκανε εν τέλει να με κοιτούν με το βλέμμα σηκωμένο ψηλά (παρότι καθιστός στο καροτσάκι μου)…
Έδωσα μάχη με τους δικούς μου ανθρώπινους φόβους, που πήγαν να φοβίσουν τα όνειρα μου…
Αλλά κάνεις και τίποτα απ´ όλα αυτά δεν κατάφερε να με αποτρέψει. Καθότι τίποτα δεν ήταν πιο δυνατό από την πίστη μου σε εμένα. Κοιτούσα πάντα μπροστά και πορευόμουν σταθερά, αλύγιστος, προς τον σκοπό μου.

Κρατάω τώρα το μετάλλιο αυτό στα χέρια μου και δεν αισθάνομαι να άλλαξε κάτι μέσα μου. Δεν πίστευα ποτέ άλλωστε πως κάτι υλικό θα με κάνει καλύτερο άνθρωπο ή θα μου προσάψει αξία.
Δεν με όρισε νικητή αυτό το μετάλλιο. Η αξία μου δεν περιορίζεται σε ένα χάλκινο ή σε ένα χρυσό μετάλλιο. Την αξία μου την όρισαν αυτοί που με μεγάλωσαν και στην πορεία εγώ ο ίδιος. Την αξία μου την όρισαν αυτοί που στάθηκαν δίπλα μου και αυτοί που διάλεξα να βρίσκονται δίπλα μου…
Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε τον νικητή από τις αξίες που τον διέπουν, από τον τρόπο που ζει και όχι από την ύλη.
Νικητής είναι αυτός που είναι ελεύθερος από περιοριστικά πιστεύω, πρέπει, δεν μπορώ και δεν μπορείς…
Μάθετε στους νεότερους, να μην είναι δέσμιοι της ύλης, αλλά να ζουν ελεύθερα και εύψυχα!..

Καταδικασμένος Ελεύθερος
Α. »

Ένα πρότυπο ανθρώπου και αθλητή που με τον λόγο και την παρουσία του συμβάλλει στην σωστή «επιρροή» της νέας γενιάς, σε κοινωνικά και ανθρωποκεντρικά ζητήματα.

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Facebook Comments