Ο Εθνικός Πειραιώς και το τμήμα υδατοσφαίρισης ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους με την προπονήτρια, Άννα Χατζηγιωργάκη, η οποία αναλαμβάνει τις ομάδες Νεανίδων και Κορασίδων, η οποία θα αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Πάτρα που ανέλαβε πρώτος τεχνικός στη γυναικεία ομάδα του ΓΣ Περιστερίου.

Η ανακοίνωση:

Ο Εθνικός Πειραιώς και το τμήμα υδατοσφαίρισης ανακοινώνουν τη συμφωνία τους με την προπονήτρια, Άννα Χατζηγιωργάκη, η οποία αναλαμβάνει τις ομάδες Νεανίδων και Κορασίδων.

Η Άννα Χατζηγιωργάκη έχει γράψει τη δική της ιστορία με το σκουφάκι του «Αυτοκράτορα», καθώς ως αθλήτρια έχει κατακτήσει τα πρωταθλήματα του 1988, 1990 και 1992, ενώ έχει ακόμη μια κατάκτηση πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό το 1995. Με την Εθνική ομάδα της Ελλάδος έχει συμμετάσχει σε τρία πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα (89′, 91′, 93).

Έχει διατελέσει ξανά στο παρελθόν προπονήτρια στον Εθνικό Πειραιώς, το 1990-91 στις Νεάνιδες του συλλόγου, το 2003 ανέλαβε τον Τρίτωνα Αμαρουσίου στην Α2 γυναικών, ενώ το 2004 με 2006 υπήρξε γυμνάστρια και συνεργάτης στην ομάδα ανδρών που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 2005 και το πρωτάθλημα το 2006.

Το 2010-2011 ήταν η πρώτη προπονήτρια της ομάδας γυναικών στην Α1 (4η θέση), ενώ από το 2015 έως το 2018 βρισκόταν στις ακαδημίες. Στη συνέχεια, εργάστηκε με επιτυχία στην ΑΕ Χαϊδαρίου και τώρα επιστρέφει στον «Αυτοκράτορα».

Άννα Χατζηγιωργάκη, σε καλωσορίζουμε ξανά στον Εθνικό Πειραιώς. 

Παράλληλα, ο Εθνικός Πειραιώς θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Βαγγέλη Πάτρα για τη συνεργασία των δύο πλευρών την περασμένη αγωνιστική περίοδο και να του ευχηθεί τα καλύτερα στη συνέχεια της καριέρας του.

Προς ενημέρωση των φίλων του Εθνικού Πειραιώς και της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να τονιστεί ότι ο Εθνικός Πειραιώς δεν έδιωξε τον κ. Πάτρα, αλλά ο ίδιος επέλεξε να αποχωρήσει, παρά την πρόταση ανανέωσης που του έγινε για να συνεχίσει το έργο του στην ακαδημία των κοριτσιών. Επίσης, ο κ. Πάτρας την περασμένη αγωνιστική περίοδο υπήρξε ο πιο υψηλά αμειβόμενος προπονητής σε όλη την υδατοσφαίριση του συλλόγου, πάνω ακόμη και από τους τεχνικούς των πρώτων ομάδων.

Η διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς, λοιπόν, αναγνώρισε την τεράστια προσφορά του κ. Πάτρα στον σύλλογο στο παρελθόν, το ότι αποτελεί «σημαία» του μεγάλου «Αυτοκράτορα» και αυτή η αναγνώριση φάνηκε στο έπακρο και σε οικονομικό επίπεδο. Δυστυχώς, οι δύο πλευρές δεν ήταν εφικτό να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, καθώς η διοίκηση του συλλόγου δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις επιπλέον οικονομικές απαιτήσεις του κ. Πάτρα.

Ο Εθνικός Πειραιώς τιμάει την ιστορία του και αυτό θα συνεχίσει να πράττει!


Το τελευταίο σκέλος της ανακοίνωσης του Εθνικού Πειραιώς έρχεται μετά τα όσα δήλωσε ο κ. Πάτρας πρόσφατα, αναφορικά με το τέλος της συνεργασίας του με τον «Αυτοκράτορα» και ο σύλλογος παρουσίασε και τη δική του πλευρά για την ιστορία.

«Υποστολή σημαίας για δεύτερη φορά!

Στον Εθνικό Όμιλο Φιλάθλων Πειραιώς Φαλήρου όταν σου λέει κάποιος παράγοντας «είσαι η σημαία του Εθνικού» ετοιμάσου για αποχώρηση…
Αυτό έγινε και με μένα φέτος για δεύτερη φορά!

Η πρώτη ήταν το 1996 όταν γύρισα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα μετά από μια μεγάλη επιτυχία (6η θέση στους Ολυμπιακούς) και αμέσως μετά έληξαν την δεκάχρονη συνεργασία μας.

Φέτος μετά από την επιτυχία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο πρωτάθλημα κορασίδων και την 4η θέση στο πρωτάθλημα νεανίδων, συν την πρόσκληση και συμμετοχή αθλητριών μας στις εθνικές ομάδες, (Τερματοφύλακες: Σωτηρέλη, Ζαφειράκη, Βράκα. Περιφεριακές: Καραμπέτσου, Μπέτα, Λαλούση και Γκοτζιά), μου ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο του γυναικείου τμήματος της ομάδας ότι η μεταξύ μας συμφωνία, που έγινε πέρσι και θα είχε διάρκεια 3 χρόνια, δεν ισχύει!

Ο λόγος κατά τα λεγόμενά του είναι ότι το νέο προπονητικό team της ομάδας των γυναικών δεν επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί μου.

Θεωρώντας αυτό ως προσβολή προς εμένα σαν άνθρωπο και προπονητή ο μόνος δρόμος ήταν η αποχώρηση!

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στις ακαδημίες Κέλλυ Μπίσμπα και Ντένη Παπανικολάτο. Ευχαριστώ πολύ την έφορο των ακαδημιών κυρία Λίνα Γιαπιτζή για την άψογη οργάνωση και συνεργασία. Ευχαριστώ τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και τις αθλήτριες των ακαδημιών για την προσπάθειά τους την περασμένη δύσκολη χρονιά.
Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή της ομάδας των γυναικών Κώστα Φιτσανάκη, τον βοηθό του Ηλία Κατόπη και τον κύριο Γαλανάκη έφορο της ομάδας για την συνεργασία. Στους συναδέλφους προπονητές εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες που έχουν αναλάβει για την νέα αγωνιστική περίοδο…

Η αγάπη μου για τον Εθνικό είναι δεδομένη! Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογος. Ευάγγελος Πάτρας».

 

Facebook Comments