Η Εθνική ομάδα γυναικών σίγουρα δεν έκανε την πορεία που θα μπορούσε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού στίβου αφού η όγδοη θέση δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες αυτής της ομάδας.

Ωστόσο στο ευρωπαϊκό που θα γίνει στη Νετάνια τον Ιανουάριο και στο Παγκόσμιο που θα διεξαχθεί στην Ντόχα τον Φεβρουάριο μπορεί να κλείσει θέση για το Παρίσι και να επιστρέψει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008!

Μέχρι στιγμής οι τρεις χώρες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 είναι η Γαλλία ως διοργανώτρια και η Ολλανδία με την Ισπανία.

Αυτό σημαίνει ότι θα προκύψουν άλλες επτά που θα πάρουν τα εισιτήριά τους από τις διοργανώσεις που ακολουθούν. Από ένα εισιτήριο θα δοθεί στους Πανασιατικούς, Παναμερικανικούς και Ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ άλλα τέσσερα θα δοθούν μέσα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα εκ των οποίων δύο θα καταλήξουν σε μία χώρα από την Αφρική και σε μία χώρα από την Ωκεανία.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι ΗΠΑ και η Αυστραλία θα πάρουν τα δύο εισιτήρια από την Ωκεανία και την Αμερική. Η πρόκριση από την Ασία είναι το πιθανότερο να πάει στην Κίνα του Χάρη Παυλίδη, του Κώστα Χατζηδάκη και του Ορέστη Σαλάχα, ενώ η μοναδική χώρα που λογικά θα εκπροσωπήσει την Αφρική θα είναι η Νότια Αφρική.

Έτσι, η Εθνική μας θα έχει μια διπλή ευκαιρία να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε μέσα από το ένα εισιτήριο που δίνεται από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είτε από τα δύο που είναι ανοικτά σε όλες τις χώρες στο Παγκόσμιο.

Με απλά λόγια τι σημαίνει το παραπάνω; Ότι η γαλανόλευκη αν παρουσιαστεί έτσι όπως μας έχει συνηθίσει και δεν αδικήσει τον εαυτό της θα βρεθεί και εκείνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες σύμφωνα με τη λογική.

Ουσιαστικά η Εθνική μας θα συναγωνιστεί με Ιταλία, Ουγγαρία και Καναδά για να πάρει εκείνη την πρόκριση. Αυτές οι τέσσερις χώρες θα παλέψουν για τρία εισιτήρια.

Μάλιστα, η Εθνική μας όπως και η Ιταλία με την Ουγγαρία θα έχουν διπλή ευκαιρία μέσα από το Ευρωπαϊκό του Ισραήλ και το Παγκόσμιο, ενώ ο Καναδάς μόνο μέσα από την Ντόχα.

Τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες

  • Διοργανώτρια – Γαλλία (Προπονητής, Τεό Λοράντος)
  • Παγκόσμιο υγρού στίβου (Φουκουόκα) – Ολλανδία (Προπονητής, Ευάγγελος Δουδέσης), Ισπανία
  • Ασιατικοί αγώνες (Χανγκζού) – 1 εισιτήριο
  • Παναμερικανικοί αγώνες (Σαντιάγκο) – 1 εισιτήριο
  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Νετάνια) – 1 εισιτήριο
  • Παγκόσμιο Υγρού στίβου (Ντόχα) – 2 εισιτήρια για όλες τις χώρες, 1 για χώρα από την Αφρική και 1 για χώρα από την Ωκεανία.

ΠΗΓΗ: sport24.gr