Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου και οι προϋποθέσεις πρόκρισης!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Μπορεί ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 2024 να μοιάζει μακρύς, ωστόσο γνωστοποιήθηκαν επίσημα από την Ολυμπιακή Επιτροπή ο τρόπος διεκδίκησης των εισιτηρίων για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση ανά τους αιώνες.

Όσον λοιπόν αφορά την υδατοσφαίριση, στους άντρες υπάρχουν 12 θέσεις διαθέσιμες. Πάμε να δούμε όμως πως κατανέμονται οι συγκεκριμένες θέσεις…

  1.  Αρχικά η Γαλλία έχει εξασφαλισμένη παρουσία αφού είναι η διοργανώτρια χώρα.
  2. Τα επόμενα δύο εισιτήρια για το Παρίσι θα τα «πάρουν» οι δύο πρώτες ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα που θα διεξαχθεί το Ιούλιο 2023.
  3. Από εκεί και πέρα, προκύπτουν πέντε ακόμη εισιτήρια την διεξαγωγή των ηπειρωτικών διοργανώσεων. Δηλαδή η πρώτη ομάδα από το Πανευρωπαϊκό, το Παναμερικανικό, το Πανασιατικό, το Παναφρικανικό και το Πρωτάθλημα Ωκεανίας θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς του Παρισίου.
  4. Τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια θα προκύψουν, από τις ομάδες που θα πάρουν τις πρώτες τέσσερις θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

 

Στις γυναικείες ομάδες το μοτίβο πρόκρισης είναι το ίδιο με τη διαφορά ότι υπάρχουν 10 θέσεις διαθέσιμες, εκ των οποίων:

  1. Μία παίρνει αυτόματα η Γαλλία ως διοργανώτρια.
  2. Δύο ακόμα εισιτήρια παίρνουν οι πρώτες δύο ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα.
  3. Πέντε ακόμη θέσεις, μία για κάθε πρωτιά στα Ηπειρωτικά (όπως ακριβώς και στους άντρες).
  4. Δύο τελευταίες θέσεις, προκύπτουν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το 2024.

 

Φυσικά στο παρακάτω εξυπακούεται ότι αν μία ομάδα πάρει πολλές θέσεις που οδηγούν σε εισιτήρια, αυτόματα η ομάδα που βρίσκεται από κάτω θα πάρει το εισιτήριο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην πληρούσε κάποιο απ’ τα πρώτα κριτήρια.

Επίσης ουσιώδης διαφορά συγκριτικά με τους Ολυμπιακούς του Τόκιο είναι ότι δεν υπάρχει προολυμπιακό τουρνουά.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA