Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στο alimoswaterpolo.com: «Περήφανοι που ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ κάνει γνωστή την Πόλη μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο»!

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τις Δημοτικές Εκλογές της 8ης ημέρας του Οκτωβρίου, με τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη να ετοιμάζεται για την ανανέωση της μακράς θητείας του, την ανανέωση της εμπιστοσύνης από τους Δημότες Αλίμου προς το πρόσωπο του. Ο Ανδρέας Κονδύλης και οι συνεργάτες του εργάζονται καθημερινά για τη βελτίωση του Δήμου Αλίμου, καθώς και με μοναδικό γνώμονα το καλό των πολιτών που ζουν, εργάζονται και αποτελούν τον Άλιμο στις γειτονιές, τις πλατείες, αλλά και στις αθλητικές γωνιές της πόλης που πλέον σφύζουν από ζωή.

Επί Δημαρχίας Ανδρέα Κονδύλη ο Άλιμος έχει αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο, ενώ όσον αφορά τον αθλητισμό έχει πρωταγωνιστήσει πολυεπίπεδα, τόσο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά το σημαντικότερο, όσον αφορά τον μαζικό αθλητισμό, αυτόν που αφορά κάθε πολίτη με τη δημιουργία ή ριζική βελτίωση εγκαταστάσεων του Δήμου Αλίμου.

Οι Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου έρχονται την ίδια ημέρα, όπου ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson κάνει πρεμιέρα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στη φάση των Ομίλων του LEN Champions League και πλέον η… νίκη είναι μονόδρομος τόσο για τον επιτυχημένο Δήμαρχο και τη νυν Δημοτική αρχή, όσο και για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ, που εκπροσωπεί την πόλη όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη με τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης.

Ο Ανδρέας Κονδύλης έχει στηρίξει από το πρώτο λεπτό την προσπάθεια του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ και το alimoswaterpolo.com κατάφερε να εξασφαλίσει μια όμορφη συνέντευξη από τον «Δήμαρχο της καρδιάς μας», όπως όλοι εμείς στον Σύλλογο τον αποκαλούμε με ειλικρίνεια και θαυμασμό προς το έργο του.

Έχετε δύο επιτυχημένες θητείες ως Δήμαρχος Αλίμου και ετοιμάζεστε στις 8 Οκτωβρίου να διεκδικήσετε ξανά τον Δήμο. Κατά το διάστημα που πέρασε ποιες ήταν οι ενέργειές σας για να φέρετε τους κατοίκους της πόλης μας πιο κοντά στον Αθλητισμό;

«Με τη βαθιά πεποίθηση ότι ο Αθλητισμός εξασφαλίζει στον άνθρωπο σωματική και ψυχική υγεία, προσπαθήσαμε ως Δημοτική αρχή να κάνουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου φιλόξενες και ελκυστικές για τους Αλιμιώτες, Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε εγκαταστήσαμε σε όλες τις γειτονιές υπαίθρια γυμναστήρια, ώστε ο καθένας να μπορεί να γυμνάζεται εύκολα και δωρεάν δυο βήματα από το σπίτι του. Δεν σταματήσαμε ούτε για μια στιγμή να αναβαθμίζουμε τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους. Παράδειγμα το Γήπεδο των Τραχώνων με αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής υποδομής του γηπέδου, ριζική ανακαίνιση του φωτισμού (66 προβολείς LED), κατασκευή ταρτάν στίβου και μεγάλο στέγαστρο στις κερκίδες του κοινού. Και, βέβαια, είμαστε πολύ υπερήφανοι για το νέο Κλειστό Γήπεδο που θα ανεγερθεί επί της οδού Αλαμάνας & Λευκωσίας με την επιχορήγηση που εξασφαλίσαμε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών».

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου επί της Δημαρχίας σας αποτελεί ένα από τα πιο φιλόξενα κολυμβητήρια στην Αττική. Πώς έχετε πετύχει την αναβάθμισή του και παράλληλα πώς νιώθετε που είναι ικανός ο Άλιμος να διοργανώνει μεγάλα event του Υγρού Στίβου;

«Πράγματι, το Κολυμβητήριο του Αλίμου με τις δύο θερμαινόμενες πισίνες του, εκ των οποίων η μία Ολυμπιακών διαστάσεων, φιλοξενεί πολλούς διεθνείς αγώνες και εκτιμάται ως ένα από τα πιο σύγχρονα κολυμβητήρια στην Ελλάδα. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και δικαιώνει τους κόπους μας. Γιατί φροντίζουμε συνεχώς για την αναβάθμισή του. Έχουμε προβεί σε πολλές αντικαταστάσεις: πλακιδίων πυθμένα και επιχειλίων πλακιδίων μικρής και μεγάλης Πισίνας, λαμπτήρων με led, αντλίας δεξαμενών, τέντας Κερκίδας κ.ά. . Πάρα πολλές επισκευές, καθώς και εσωτερικά και εξωτερικά βαψίματα, αλλά και ντουζ εξωτερικά των αποδυτηρίων για την αντιμετώπιση του Covid».

Ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson αποτελεί «σπλάχνο» του Δήμου Αλίμου και έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης έως τώρα. Αυτή την περίοδο ζούμε την ιστορική πρόκρισή του στους «16» της Ευρώπης. Πώς βλέπετε την πορεία του συλλόγου στα πρώτα δύο χρόνια από την ίδρυσή του;

«Είναι όντως εκπληκτική η πρόοδος που σημειώνει τόσο γρήγορα αυτή η «νεοφώτιστη» ομάδα. Με την πρώτη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία κατέκτησε την 5η θέση και παράλληλα εξασφάλισε παρουσία στην Ευρώπη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η τελευταία μεγάλη επιτυχία του, το ότι εξασφάλισε, δηλαδή, τη συμμετοχή του στην ελίτ του Champions League Γυναικών, μας κάνει όλους εξαιρετικά υπερήφανους. Δεν είναι μικρό πράγμα να ακούγεται πανευρωπαϊκά η πόλη μας μέσω των αθλητικών διακρίσεων του «Άλιμος ΝΑΣ»! Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλο τον Σύλλογο για τη φιλότιμη δουλειά που κάνει. Δεν μπορεί κανείς να μη χαρεί και να μη θαυμάσει τις προσπάθειες των αθλητριών του πόλο που πέτυχαν να έχει ο Άλιμος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ομάδα που θα αγωνίζεται και θα ξεχωρίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις»!

Κομβικό πλάνο στη δράση του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ αποτελούν οι ακαδημίες του συλλόγου, οι οποίες εδώ και δύο χρόνια συμμετέχουν ανελλιπώς σε τελικές φάσεις και παράλληλα τροφοδοτούν τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας με παιδιά από τον Δήμο Αλίμου. Ποιες είναι οι σκέψεις σας πάνω σε αυτό;

«Οι αθλητικές ακαδημίες με τις δράσεις τους προάγουν την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στην πόλη μας τέτοιους χώρους. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στις ακαδημίες του Συλλόγου σας τα παιδιά του Αλίμου μαθαίνουν μέσα απ’ το αγωνιστικό παιχνίδι ν’ αγαπούν τον αθλητισμό, να κοινωνικοποιούνται, ν’ αναπτύσσουν τα σωματικά χαρακτηριστικά τους και να καλλιεργούν την προσωπικότητά τους μέσα από σωστή διαπαιδαγώγηση και προπονητικά πλάνα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους. Κι αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο και για την πόλη μας και για τα ίδια τα παιδιά».

Όπως «σπλάχνο» του Δήμου Αλίμου αποτελεί ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ, το ίδιο συμβαίνει και με την αρχηγό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης, Αλεξάνδρα Ασημάκη. Πως νιώθετε που ο Άλιμος έχει στις τάξεις του μια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, σύμβολο της υδατοσφαίρισης παγκοσμίως;

«Είναι νομίζω αυτονόητο ότι πρόκειται για μια ευτυχή συγκυρία. Δεν είναι λίγο να έχεις συντοπίτισσα, και μάλιστα σε ενεργό αθλητικό ρόλο, μια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια που έχει αναδειχθεί και Καλύτερη Παίκτρια του Κόσμου αλλά και της Ευρώπης! Οι γνώσεις και οι εμπειρίες της είναι πολύτιμος θησαυρός για τις νεαρές αθλήτριες που εκπαιδεύει με αγάπη και υπευθυνότητα. Είμαστε πολύ τυχεροί που την έχουμε στον Άλιμο»!

Πηγή: alimoswaterpolo.com