Πολλά χρόνια και αμέτρητες ώρες σκληρής δουλειάς δεν έφθασαν στο σημείο να δικαιωθούν ως το τέλος για τα κορίτσια της εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης, καθώς τα κρούσματα COVID-19 στην αποστολή βάζουν πρόωρο τέλος στην προσπάθεια των αθλητριών της Ελλάδας.

Η ΕΟΕ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα αποσύρεται τόσο από το ομαδικό, όσο και από το ντουέτο και μάλιστα η αποστολή πρέπει να φύγει από το Ολυμπιακό χωριό: 

Λόγω των τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε το Αρχηγείο της ελληνικής ομάδας ότι και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πρέπει να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης.

Αυτό σημαίνει ότι οριστικά, δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση ούτε στο ομαδικό, ούτε στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Οι τρεις αθλήτριες που βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχείο καραντίνας.


Σε ανάρτηση της, η Ελένη Φραγκάκη, νεαρή αθλήτρια της ομάδας, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα της ίδιας και των υπόλοιπων κοριτσιών για αυτή την αναπάντεχη και σκληρή εξέλιξη:

«Ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Σίγουρα όχι έτσι όπως φανταζόμασταν ή τουλάχιστον ελπίζαμε.

Τις τελευταίες μέρες συνέβησαν πράγματα που κανείς μας δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει. Σχεδόν η μισή αποστολή κόλλησε κορονοϊό, έπρεπε να μένουμε καραντίνα όλη η ομάδα και ας ήμασταν οι υπόλοιπες αρνητικές, δεν κάναμε ούτε μια βόλτα στο χωριό πέρα από τη διαδρομή για τα καθημερινά τεστ, κάθε μέρα ξυπνούσαμε με αβεβαιότητα και φόβο, λέγοντας στους εαυτούς μας: «Θα είμαι εγώ η επόμενη; Θα αγωνιστούμε τελικά;».

Η απάντηση είναι όχι.

Δεν θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο, κάτι τόσο σημαντικό για εμάς, κάτι για το οποίο δουλεύουμε τρία χρόνια τώρα και μόνο εμείς ξέρουμε τι έχουμε θυσιάσει για να το καταφέρουμε, για να προκριθεί το ομαδικό στους ολυμπιακούς αγώνες.

Αυτή η ολυμπιάδα εξελίχθηκε εντελώς διαφορετική από όσα είχαμε ονειρευτεί. Καλώς η κακώς έτσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό.

Τη συγκεκριμένη στιγμή προέχει η υγεία μας, τόσο η ψυχική όσο και η σωματική, γιατί το να βλέπεις τους κόπους τριών ετών να χάνονται δεν είναι εύκολο πράγμα.

Παρόλα αυτά η ζωή συνεχίζεται. Είμαστε περήφανες που φτάσαμε μέχρι εδώ».

Facebook Comments