Η Εθνική ομάδα Ανδρών πηγαίνει στην Ιαπωνία ως η τρίτη παγκόσμια δύναμη και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γιάννης Φουντούλης, κατά τη διάρκεια της media day και παρουσίασης της μεγαλύτερης στην ιστορία ελληνικής αποστολής που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, μίλησε στο #Aquafeed24 για τους στόχους της ομάδας, την ετοιμότητα του συνόλου του Θοδωρή Βλάχου και τα προσωπικά του συναισθήματα που ως αρχηγός μετέχει σε ακόμα μια διοργάνωση.

Η συνέντευξη του Γιάννη Φουντούλη στο #AQF24

«Τα τελευταία χρόνια με το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο και το χάλκινο στη Βουδαπέστη η ομάδα έχει αποδείξει την ποιότητα της. Στοχεύουμε να βρεθούμε και πάλι στα μετάλλια. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά στο άμεσο μέλλον. Πλέον δε λέμε απλά και μόνο ότι πάμε για να διακριθούμε αλλά στόχος μας είναι η κορυφή. Εννοείται ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο αλλά νομίζω ότι η πορεία μας τα τελευταία χρόνια μας αναγκάζει και εμάς τους ίδιους να το πιστεύουμε, να το λέμε και να προσπαθούμε για αυτό. Ευελπιστώ ότι θα πρωταγωνιστήσουμε και πάλι».

Πως νιώθετε που η Ελλάδα πηγαίνει πλέον στις κορυφαίες διοργανώσεις ως μια παγκόσμια δύναμη;

«Είναι ένα όμορφο συναίσθημα που το έχουμε καταφέρει με μεγάλη προσπάθεια. Όλα αυτά έρχονται σα συνέχεια από επιτυχίες που έχουν γίνει και πλέον είμαστε σε μια κατάσταση που μπορούμε να πούμε ότι στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά. Πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για το ελληνικό πόλο και ότι καταφέρνει κάθε καλοκαίρι με τις διακρίσεις που φέρνει στη χώρα μας και να συνεχίσουμε με την ίδια προσπάθεια, συγκέντρωση και φιλοδοξία ότι μπορούμε να καταφέρουμε και άλλα πράγματα στο μέλλον».

Ξέρει αυτή η ομάδα πότε να είναι έτοιμη;

«Αυτό είναι και το πιο δύσκολο πράγμα, το να βρεθείς έτοιμος στην κατάλληλη στιγμή. Όλες οι ομάδες αυτό επιδιώκουν. Το κομβικό σημείο σε κάθε τουρνουά είναι ο προημιτελικός. Θεωρώ ότι πλέον έχουμε την εμπειρία, εμπιστευόμαστε το προπονητικό μας επιτελείο που γνωρίζει καλύτερα πως θα μας κάνει να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Θεωρώ όταν κρίνονται οι στόχοι θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και θα καταφέρουμε κάτι σπουδαίο. Ποτέ βέβαια σε μια τέτοια διοργάνωση δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι θα πάνε τα πράγματα όπως τα θέλεις. Σίγουρα σε ένα τουρνουά που κρίνεται σε 7 παιχνίδια σε 14 μέρες πολλά μπορεί να συμβούν αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση».

Πως κύλησε η προετοιμασία και πόσο κομβική είναι η φαινομενική απουσία του Άγγελου Βλαχόπουλου;

«Η προετοιμασία ήταν πολύ απαιτητική παρόλο που ήταν μικρή σε διάρκεια είχε μεγάλη ένταση. Στη Χαλκίδα ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας και ακολούθησε η διοργάνωση του World cup. Σίγουρα όλες οι ομάδες, όχι μόνο εμείς, με έναν όγκο προπόνησης στις πλάτες μας δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση, αλλά ευελπιστώ στο επόμενο διάστημα ότι θα βρούμε τον απαιτούμενο ρυθμό και θα είμαστε με την ενέργεια που απαιτείται στις επίσημες υποχρεώσεις. Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να πιστεύω ότι και τελευταία στιγμή ο Άγγελος Βλαχόπουλος μπορεί να βρεθεί μαζί μας. Εννοείται ότι στη ζωή υπάρχουν προτεραιότητες και πολύ σημαντικότερα πράγματα από μια διοργάνωση Παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά αν καταφέρει και είναι μαζί μας θα είναι μια τεράστια ώθηση για την ομάδα καθώς όλοι γνωρίζουν την αξία του σαν παίκτης, την προσωπικότητα του και το πόσο καλύτερη μπορεί να κάνει την ομάδα. Αν τώρα δεν είναι μαζί μας πιστεύω ότι έχουμε παιδιά στην ομάδα που μπορούνε με την ποιότητα τους και την προσπάθεια όλων μας να καλύψουν το κενό. Όπως και να γίνουν το πράγματα είμαι αισιόδοξος για την πορεία μας».

Πως νιώθεις προσωπικά που ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας λαμβάνεις μέρος σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση;

«Για μένα είναι προνόμιο να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα πόσο μάλλον να είμαι αρχηγός της. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Είμαι αρχηγός σε μια ομάδα που έχει παίκτες που δεν είναι μόνο παίκτες μεγάλης αξίας αλλά είναι και πάρα πολύ καλά παιδιά, οπότε η “δουλειά” μου είναι πολύ εύκολη. Βρίσκομαι στο τελείωμα της καριέρας μου και απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Οι διοργανώσεις που έχουν μείνει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες με κάνουν να νιώθω σαν ένας νέος που ξεκινάει τώρα το ταξίδι του στην Εθνική Ομάδα οπότε είμαι σίγουρος ότι και θα τις απολαύσω αλλά και θα ζήσω ακόμα και άλλες ωραίες στιγμές μέχρι να έρθει η στιγμή να πω αντίο».