Είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με τον αρχηγό της εθνικής Ιταλίας και πλέον τον πιο έμπειρο παίκτη της Ευρώπης Πιέτρο Φιλιόλι, ο οποίος έχει λάβει μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ολοκληρώνοντας τις συνεντεύξεις με την Προ Ρέκο, είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε αποκλειστικά με τον πιο έμπειρο παίκτη που αγωνίζεται αυτή την στιγμή στο υψηλότερο επίπεδο και αρχηγό της εθνικής Ιταλίας, Πιέτρο Φιλιόλι! Ο μόνος εν ενεργεία διεθνής παίκτης που έχει αγωνιστεί σε πέντε διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004, 2008 με την Αυστραλία και το 2012, 2016, 2021 με την Ιταλία, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο το 2012 και το χάλκινο το 2016. Ο τρομερός σουτέρ, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στην εθνική ομάδα της Ιταλίας, λέγοντας ότι «όσο νιώθει καλά, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εθνική ομάδα», ακόμα και μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, ισοφαρίζοντας σε συμετοχές με αυτό τον τρόπο τον κορυφαίο όλων των εποχών, Εστιάρτε. Μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του, Σάντρο Σούκνο, με τον οποίο έπαιξε μαζί συμπαίκτης στη Ρέκο.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη του αρχηγού της εθνικής Ιταλίας στο AQUAFEED24:

Αποτελείτε μαζί με τον Ίβοβιτς τους πιο έμπειρους και τους πιο μεγάλους παίκτες στην ομάδα. Είναι αυτά τα χρόνια στην Προ Ρέκο τα τελευταία της καριέρας σου;

«Καλή ερώτηση. Δεν ξέρω, διότι ακόμα νιώθω καλά, ακόμα μου αρέσει να προπονούμαι και να παίζω, οπότε νομίζω ότι όσο νιώθω εντάξει, θα συνεχίσω να παίζω».

Αποφάσισες να συνεχίσεις στην εθνική ομάδα. Πιστεύεις μπορείς να τα καταφέρεις μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού;

«Ναι, φυσικά. Αν οι παίκτες παίζουν στα κλαμπ τους, δεν βλέπω γιατί δεν μπορούν να παίξουν στην εθνική ομάδα».

Ήσασταν συμπαίκτες με τον Σάντρο Σούκνο στο παρελθόν, είσαι λίγο μεγαλύτερος από αυτόν. Πώς νιώθεις κάποιος μικρότερος από εσένα να είναι προπονητής σου, αφού παίζατε συμπαίκτες μαζί;

«Είμαστε όλοι επαγγελματίες, οπότε δεν μετράει πόσο χρονών είναι ο προπονητής. Υπάρχει σεβασμός και όλοι, ο Σάντρο και οι παίκτες έχουμε τον ίδιο στόχο, θέλουμε να κερδίσουμε, οπότε πρέπει να δουλέψουμε μαζί, όπως πάντα με κάθε προπονητή, άρα δεν υπάρχει διαφορά. Ο Σάντρο είναι πολύ σοβαρός προπονητής, από τον μικρό χρόνο που έχουμε περάσει μαζί και νομίζω ότι έχουμε πολύ καλό μέλλον».

Με την συνέντευξη του Φιλιόλι ολοκληρώνονται τα ρεπορτάζ από την προετοιμασία του Ολυμπιακού με την Προ Ρέκο, με τις δύο ομάδες πλέον να επικεντρώνονται στον κοινό στόχο, που είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Μέσα από τα λόγια του, ο μεγάλος αυτός παίκτης δείχνει πως η θέληση ξεπερνάει τις δυνατότητες και η επιμονή και η αγάπη για το άθλημα σου πάντα θα αποφέρει καρπούς και επιτυχίες. Μακάρι να καταφέρουμε να απολαύσουμε τον αρχηγό της εθνικής Ιταλίας για λίγα χρόνια ακόμα, καθώς αποτελεί έναν παίκτη υπόδειγμα για τους νεαρότερους που θέλουν να έχουν μία παρόμοια σταδιοδρομία.

Facebook Comments