Μόλις ένα 24ωρο μετά τον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όπου η Επίσημη Αγαπημένη πάλεψε για πρώτη φορά στην ιστορία της για το Χρυσό – οι Έλληνες διεθνείς επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη, βλέποντας πλήθος κόσμου να συγκινούνται και να τους υποδέχονται θερμά στο «Ελ. Βενιζέλος» τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/07.

Δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε φυσικά, από ακόμη μια υποδοχή – ακόμη μια τεράστια στιγμή στην εποχή αυτής της υπεροχής ομάδας η οποία προάγει ήθος, ταπεινότητα και νοοτροπία νικητή… αξίες οι οποίες υπερβαίνουν το Αργυρό μετάλλιο που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φόρεσε τελικά.

Με υπομονή και προσμονή λοιπόν, το #Aquafeed24 μίλησε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Δευτεραθλήτριας κόσμου, Θοδωρή Βλάχο, λίγες μόλις ώρες μετά το αφοπλιστικό «συγγνώμη» για το τάιμ άουτ που κάλεσε σε ανάπτυξη κόντρας και παραπάνω. Πάρα την κούραση και την συναισθηματική φόρτιση, ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της Γαλανόλευκης τα τελευταία χρόνια, έκανε έναν σύντομο απολογισμό για το ιστορικό Αργυρό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Εθνική, την «νίκη» της Επίσημης Αγαπημένης στην καρδιά του ελληνικού κοινού και την συνέπεια της ομάδας στο βάθρο.

Για τον απολογισμό από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα: “Καταρχήν, η κούραση είναι μεγάλη από το ταξίδι. Αλλά, η υποδοχή όλου του κόσμου και των δικών μας ανθρώπων μας γεμίζει με χαμόγελα και αισιοδοξία για την συνέχεια. Μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πετύχαμε κάτι σπουδαίο εκεί. Πρώτον, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού απευθείας, που μας διώχνει μια πίεση και ένα άγχος. Δεύτερον, ένα αργυρό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που πράγματι είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση. Σίγουρα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και τον τρόπο που παίξαμε στον τελικό, θα θέλαμε να κερδίσουμε το χρυσό. Ουσιαστικά χάσαμε στα πέναλτι, τα οποία είναι μια διαδικασία που έχει δόση τύχης. Αλλά, νομίζω ότι η ανάγνωση όλης αυτής της προσπάθειας την επόμενη μέρα μας λέει ότι είναι μια νέα αρχή, για να προσπαθήσουμε περισσότερο, να βελτιώσουμε πολλές λεπτομέρειες, λάθη, παραλείψεις και να γίνουμε πιο ομάδα, για να μας δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο”.

Όλη η Ελλάδα είδε την Εθνική στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το Σάββατο το μεσημέρι, η Επίσημη Αγαπημένη μπήκε σε όλα τα σπίτια, έπαιξε σε όλες τις οθόνες… Ποια είναι τα κέρδη που βλέπετε μέσα από αυτήν την πορεία;

“Είναι η μεγάλη μας νίκη αυτή, γιατί όπως είπα και στα παιδιά πριν τον τελικό, εδώ δεν παίζουμε για την πάρτι μας και για τον εαυτό μας, αλλά κουβαλάμε στις πλάτες μας ένα ολόκληρο άθλημα. Θέλουμε να το πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Σίγουρα μας είδαν πάρα πολλοί Έλληνες. Μας παρακολουθούν, μας συμπαθούν, μας αγαπάνε και ότι βλέπουν την προσπάθεια μας είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε είναι μια μεγάλη νίκη αυτή. Ίσως από αυτήν την ιστορία έρθουν πιο πολλά παιδιά στο πόλο, έρθει πιο πολύς κόσμος να μας παρακολουθήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα ή στην προσπάθεια των εθνικών ομάδων. Μέσα από την προσπάθεια μας τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι η πιο μεγάλη νίκη που μπορούμε να πάρουμε πέρα από τα μετάλλια”.

Για την συνέπεια και την σταθερότητα της Εθνικής στις μεγάλες διοργανώσεις. Πως έχει έρθει αυτό; Τι μας υπόσχεται για την συνέχεια;

“Έχει έρθει μέσω μιας διαδικασίας των τελευταίων επτά-οχτώ χρόνων, με αλλαγές παικτών, γενιές καινούργιες, παιδιά με πολύ ταλέντο, πιο έμπειρους αθλητές, με ένα σύστημα, με την ομπρέλα της ομοσπονδίας του προέδρου, του κ. Γιαννόπουλου και του αντιπροέδρου, του κ. Αφρουδάκη. Όσο είμαι εγώ τουλάχιστον, ότι έχουμε ζητήσει για την Εθνική ομάδα έχει γίνει. Αυτό πάει να πει ότι έχουμε 100% την στήριξη. Πλέον έχουμε συνεργάτες ειδικούς για κάθε τι μπορεί να χρειαστεί, ώστε να βοηθήσουμε τους αθλητές να γίνουν καλύτεροι και η ομάδα να λειτουργήσει καλύτερα. Έχουμε βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Αλλά, κυρίως το ταλέντο ξεχειλίζει. Δεν έχουμε πράγματι, τα μεγάλα ονόματα παικτών, αλλά έχουμε ένα σύνολο με πάρα πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι χρόνο με τον χρόνο βελτιώνονται και μπορεί να προστεθεί και κάποιος που είναι ταλέντο και μπορεί να ταιριάξει. Είναι μια διαδικασία που δεν γίνεται από την μια χρονιά στην άλλη”.