Ο απολογισμός του Θοδωρή Βλάχου για την πορεία της Εθνικής και τους νέους κανονισμούς!

by Aquafeed 24

Ως ομάδα με πολλές προοπτικές και ταλέντο χαρακτήρισαν εδώ στο Ζάγκρεμπ άπαντες την Εθνική ομάδα ανδρών, ύστερα από τις εμφανίσεις της στο Final 8 του Europa Cup.

Η Ελλάδα του Θοδωρή Βλάχου κατέλαβε την 7η θέση στο τουρνουά, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι γεύτηκε για πρώτη φορά τους νέους κανονισμούς και τις έντονες αλλαγές που επιφέρουν στο άθλημα, όπως αυτό έγινε ξεκάθαρο στην κροατική πρωτεύουσα.

Το #Aquafeed24 είναι το μοναδικό ελληνικό Μέσο που βρέθηκε στην Κροατία για την κάλυψη των αγώνων και μετά τη λήξη του αγώνα Ελλάδα – Ρωσία, συνομίλησε με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Θοδωρή Βλάχο, με κυριότερο θέμα τους νέους κανονισμούς και την προσαρμογή της «γαλανόλευκης» σε αυτούς.

Τέλος, ο έμπειρος τεχνικός έκανε ένα πρώτο σχόλιο για την κλήρωση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ιουλίου στην Γκουανγκζού που μας φέρνει αντιμέτωπους με Σερβία, Μαυροβούνιο και Νότιο Κορέα.

Μάλιστα, ο σπουδαίος, Άντρια Πρλαΐνοβιτς, σε «πηγαδάκι» τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη αντίπαλος ενόψει Παγκοσμίου και στο ίδιο επίπεδο με το Μαυροβούνιο, οπότε οι Σέρβοι θα ζοριστούν ιδιαίτερα κόντρα στην «Επίσημη Αγαπημένη».

Ο Θοδωρής Βλάχος μιλάει στο #Aquafeed24 και τον Ορέστη Κανελλόπουλο

«Αφήσαμε καλές εντυπώσεις εδώ στο Ζάγκρεμπ. Είχαμε θετική εικόνα, παρότι εν τέλει καταλάβαμε την 7η θέση. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι, αυτό με τη Ρωσία, καθώς θέλαμε πολύ να το πάρουμε και ήμασταν το φαβορί, παρότι το τελικό σκορ δεν αποδεικνύει πόσο εύκολα ήρθε η επικράτηση μας. Κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις και με τη Σερβία και με την Κροατία, μάλιστα με τη Σερβία ήμασταν ακόμη πιο κοντά έως τα τελευταία λεπτά.

Νομίζω ότι μας ζήτησαν πολύ δύσκολα πράγματα αυτές τις ημέρες. Από την Κυριακή που ξεκίνησε η προετοιμασία μας, έπρεπε να αλλάξουμε τόσα πράγματα στο παιχνίδι μας για να προσαρμοστούμε στους νέους κανονισμούς και αυτή είναι μια καθόλου εύκολη μετάβαση. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, για όλες τις εθνικές.

Εδώ, στο Ζάγκρεμπ κάναμε παρατηρήσεις στις αλλαγές που ήρθαν, πώς θα είναι πια το άθλημα. Έχει ενδιαφέρον, καθώς αλλάζει ιδιαίτερα το πόλο πλέον. Χρειαζόμαστε χρόνο, οι προπονητές, οι αθλητές και οι διαιτητές για να προσαρμοστούμε στον νέο τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να προσθέσουμε νέα στοιχεία, μέσω από τα πρώτα λίγα δεδομένα που έχουμε. Από το Ζάγκρεμπ και τις αναμετρήσεις που έγιναν, δεν μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα.

Τώρα, από τη Δευτέρα καλούμαστε να μπούμε πάλι στις προπονήσεις αλλά με τους παλιούς κανονισμούς, καθώς η πλειοψηφία των παικτών μας αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο ελληνικό πρωτάθλημα, είτε στα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Έως το καλοκαίρι, με όσο χρόνο έχουμε, θα προσπαθήσουμε να σκεφτούμε και να κάνουμε αλλαγές πάνω στους νέους κανονισμούς για να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει, σε όλες τις εθνικές, η τεχνογνωσία να προσαρμοστεί η προπόνηση πάνω στις αλλαγές:

«Πρέπει απ’όσα είδαμε εδώ, να καθίσουμε τόσο οι προπονητές όσο και οι παίκτες για να βρούμε τις λύσεις, όσον αφορά το μαρκάρισμα των αντιπάλων και πώς να συμπεριφέρονται σε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές του αγώνα. Θέλει δουλειά απ’όλους, ωστόσο οι προπονητές δεν μπορούν να τα πετύχουν όλα μόνοι τους, καθώς οφείλουν οι αθλητές να προβληματιστούν πάνω στους νέους κανονισμούς. Οι αλλαγές ισχύουν για όλους, το παιχνίδι παίζεται δίκαια. Καλούμαστε να βρούμε άπαντες γρήγορα τις λύσεις, ωστόσο κάποιες χώρες ήδη έχουν πάρει γεύση, διότι αγωνίζονται με τους νέους κανονισμούς, όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τις Ασιατικές χώρες, ενώ αρκετές ομάδες από την Ευρώπη συμμετείχαν σε μεγάλο τουρνουά τον Σεπτέμβριο και έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα».

Τέλος, ζητήσαμε τη γνώμη του ομοσπονδιακού τεχνικού για την κλήρωση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού, κόντρα σε Σερβία, Μαυροβούνιο και Νότιο Κορέα:

«Πράγματι είναι ένας απαιτητικός όμιλος. Έχει τρεις καλές ομάδες, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και εμάς. Η ομάδα αυτή, όπως πάντα, θα παίξει για να κερδίσει όλους τους αντιπάλους και την 1η θέση που δίνει απευθείας εισιτήριο για την οκτάδα. Αναμφίβολα έχουμε δύσκολο έργο, κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Σερβία και στο Μαυροβούνιο που έχει πολλά στοιχεία της σερβικής σχολής στο παιχνίδι του. Πάντα δυσκολευόμαστε πάρα πολύ απέναντι τους και πρέπει να είμαστε τέλειοι για να τις κερδίσουμε. Υπάρχει συνέχεια ωστόσο με το χιαστί παιχνίδι, υποθετικά ή με Αυστραλία ή με τις ΗΠΑ, παιχνίδι το οποίο δεν είναι εύκολο και βατό. Πρέπει να κάνουμε καλή προετοιμασία να είμαστε υγιείς και έτοιμοι ψυχικά και σωματικά»

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA