Αμέσως μετά το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας γυναικών με αντίπαλο τον Καναδά, η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου μίλησε αποκλειστικά στο #AQF24 και την Εβίνα Καραμανλή για την πορεία της Ελλάδας σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και την 8η θέση στη διοργάνωση, καθώς και για το μέλλον της γαλανόλευκης.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα: “Πολύ κακή εμφάνιση. Δεν έχει να λέει αν παίζουμε 7-8, 5-6, 3-2. Είπαμε ότι ήμασταν ικανοποιημένοι μέχρι εδώ. Σίγουρα περιμένεις κάποια στιγμή να μην παίξεις καλά, αλλά διακρίνω το ίδιο πράγμα συνέχεια στην ομάδα. Όταν για οποιοδήποτε λόγο και ανεξάρτητα της δυναμικότητας της άλλης ομάδας, είμαστε πίσω στο σκορ, βιαζόμαστε να ισοφαρίσουμε, βιαζόμαστε να περάσουμε μπροστά, βιαζόμαστε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Σήμερα, δεν είχαμε καμία πειθαρχία. Δεν υπήρχε καμία πίστη πάνω στο πλάνο. Τα παιδιά ήταν τόσο αγχωμένα, που δεν κάνανε προσωπικές ενέργειες. Και είναι από την μία, στο τέλος της προσωπικής ενέργειας και στο παιχνίδι. Αλλά αυτό είναι ανορθόδοξο για ένα προπονητή, Δείξαμε μία διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Μας έγινε ένα τεράστιο μάθημα, γιατί αλίμονο αν επαναπαυθούμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε στην Ολυμπιάδα, έτσι όπως νομίζουν κάποιοι. Ένα τέτοιο παιχνίδι σε διώχνει μακριά. Αντίστοιχα, ένα τέτοιο παιχνίδι και με την ομάδα την άλλη που διεκδικεί, που είναι ο Καναδάς, βλέπουμε ότι μπορεί να σε βγάλει εκτός. Συσπείρωση, υπομονή, μεγαλύτερη προπόνηση. Οι παίκτριες πρέπει να έρθουν σε καλύτερη κατάσταση στην μέση του χειμώνα. Όχι όπως ήρθαν αυτό το καλοκαίρι. Είναι επαγγελματίες μέσα σε εισαγωγικά. Αν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει, πρέπει να είμαστε πανέτοιμες στο Πανευρωπαϊκό να διεκδικήσουμε σαν ομάδα αυτό που μπορούμε. Δεν παίξαμε σήμερα σαν αργυρές πρωταθλήτριες. Χαλάσαμε την εικόνα που είχαμε φτιάξει”.

Για τον απολογισμό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα: “Όταν δεν μπαίνεις στην τετράδα και κατατάσσεσαι στις θέσεις 5,6,7 δεν μένεις στην ιστορία. Στην ουσία είναι ότι απομακρυνθήκαμε από τις θέσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε. Δεν φτάνει να σου λένε ότι έπαιξες καλά. Για μια προπονήτρια, σίγουρα πρέπει να βλέπει αν η ομάδα της προχωράει μπροστά ή πίσω. Μέχρι σήμερα θα έλεγα δεν ξέρω αν ένα παιχνίδι κακό, αλλάζει αυτό που πιστεύω για την ομάδα μου, δηλαδή ότι έπαιξε καλά. Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και στα γκολ. Όμως εκεί έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση, ένα γκολ μπορεί να απέχει ένα δευτερόλεπτο, αλλά μπορεί να απέχει και ένα χρόνο. Έτσι είναι και στις ανδρικές και στις γυναικείες ομάδες. Οπότε τα αφήνουμε όλα πίσω και καθόμαστε με ηρεμία να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε για να διορθώσουμε αυτό το πράγμα, που θεωρώ ότι είναι κυρίως ψυχολογικό. Η ομάδα έπαιξε σε μερικά παιχνίδια καλά. Σε αυτό το παιχνίδι έδειξε, πολύ κακό εαυτό”.

Για την επόμενη μέρα της Εθνικής Ελλάδας γυναικών πόλο και την ψυχολογία: ‘Εγώ είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη. Δεν το κρύβω. Δεν περίμενα ποτέ να παίξουμε για αυτές τις θέσεις. Παρότι τα παιδιά δεν ήταν στην κατάσταση που έπρεπε. Νομίζω έκαναν υπερπροσπάθεια. Στην προετοιμασία με τις ΗΠΑ, έβλεπα ότι η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά, παίζει με πολύ καλό ρυθμό. Ήξερα ότι θα είναι ξεκούραστες και θα παίξουνε καλά και παίξαμε καλά, όμως ο απολογισμός στο τέλος δεν μας δικαιώνει. Αυτά όλα είναι λόγια του αέρα αυτήν την στιγμή. Ένας προπονητής μιλάει με βάση τα αποτέλεσμα. Είναι οξύμωρο να πω κάτι παραπάνω. Δουλειά, ψυχραιμία, υπομονή και τίποτα δεν είναι εύκολο. Δεν κερδίζεται τίποτα γρήγορα, τίποτα αβίαστα και τίποτα χωρίς υπερπροσπάθεια”.