Πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στην έδρα του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ πήρε η ΝΕ Πατρών, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό με το τελικό 10-10, το οποίο διαμόρφωσε η Έλενα Πάτερου στα 25 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης για την 16η αγωνιστική της Α1 γυναικών.

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 10-10

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson έφθασε τους 31 βαθμούς, ενώ η ΝΕ Πατρών τους 22. Πρώτες σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Ιωάννα Λυκοθανάση για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ και η Ντένια Κουρέτα για τη ΝΕΠ με τέσσερα γκολ έκαστη.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Μαρία Πετάση σκόραρε νωρίς στο 7:28 με σουτ από την περιφέρεια, για το 0-1 της ΝΕ Πατρών, με τη Νεφέλη Χαλδαίου να ισοφαρίζει από κοντά από ασίστ της Λογοθέτη, όμως η Μαρία Μπαλάτσα βρήκε τρόπο να σκοράρει και πάλι για το 1-2 των Πατρινών με τη Λογοθέτη να ισοφαρίζει σε 2-2. Στη συνέχεια, η Χαλδαίου κέρδισε ποινή, όμως η Πετάση έβγαλε μπλοκ στο σουτ της Μιχαΐλοβιτς. Μάλιστα, στο 2:13 η Ντένια Κουρέτα σκόραρε για το 2-3 της ΝΕ Πατρών στο πρώτο οκτάλεπτο, με την Ιωάννα Λυκοθανάση να ισοφαρίζει στα 48 δευτερόλεπτα με σκαστό από την περιφέρεια για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ. Και όχι μόνον αυτό, καθώς η Μιχαΐλοβιτς έφυγε στην κόντρα και τροφοδότησε την Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 4-3.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Κουρέτα σκόραρε για το 4-4 στο 6:41 ενώ στη συνέχεια η Ασημάκη κέρδισε ποινή στα 2μ. και η Ιωάννα Λυκοθανάση σκόραρε για το 5-4 των γηπεδούχων. Αμέσως μετά, παρά την απόκρουση της Λάζαρη δόθηκε πέναλτι στα 2μ, όμως η νεαρή τερματοφύλακας του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ απέκρουσε την εκτέλεση της Μ. Μπαλάτσα. Μάλιστα, σε προσπάθεια της Κουρέτα από το δοκάρι, η Λάζαρη είπε εκ νέου «όχι» εξ επαφής, ενώ σε νέο παραπάνω της ΝΕΠ η Μαρία Λάζαρη πραγματοποίησε τρίτη διαδοχική απόκρουση. Στο 3:08 η Λένα Μιχαΐλοβιτς είχε χτυπήσει και ο Βαγγέλης Πάτερος κάλεσε τάιμ άουτ για να την αποσύρει ώστε να εξεταστεί από τον γιατρό. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ασημάκη κέρδισε ποινή, όμως ο χρόνος ολοκληρώθηκε με τον ΑΛΙΜΟ να ξεκινά με παραπάνω αν έπαιρνε τη μπάλα στο σπριντ της 3ης περιόδου.

Η Μιχαΐλοβιτς πήρε το σπριντ και ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ ξεκίνησε για λίγα δευτερόλεπτα με παραπάνω, με τη ΝΕΠ ωστόσο να βγάζει αποτελεσματικά το λιγότερο. Στη συνέχεια, οι Πατρινές κέρδισαν αποβολή αλλά το σουτ κατέληξε εκτός εστίας, ενώ λίγο μετά η Ιωάννα Λυκοθανάση σκόραρε στο 6:41 για το 6-4. Στο 5:18 η Μοίραλη με δυνατό σουτ, δοκάρι και μέσα, βρήκε δίχτυα από την περιφέρεια για το 6-5. Στη συνέχεια, η Λογοθέτη κέρδισε πέναλτι και στην εκτέλεση η Ευδοκία Τσιμάρα είχε δοκάρι. Στο 3:41 ο Λάμπρος Αναστασόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ, έτσι ώστε να βάλει ξανά την Κουρέτα στο παιχνίδι, καθώς έπρεπε να αλλάξει το μαγιό της που είχε σκιστεί, αλλά και για να δώσει οδηγίες. Μετά το τάιμ άουτ η Κουρέτα κέρδισε αποβολή όμως η Λάζαρη έκανε μεγάλη απόκρουση εξ επαφής. Στη συνέχεια, ωστόσο η Διονυσία Κουρέτα με γύρισμα σκόραρε για το 6-6 της ΝΕΠ στο παιχνίδι στο 2:21. Στην επόμενη φάση, η ΝΕΠ κέρδισε ποινή και η Μαρία Μπαλάτσα σκόραρε στο παραπάνω στο 1:27 για το προβάδισμα των Πατρινών με 6-7. Εν τούτοις, με ένα μεγάλο σουτ, η Νεφέλη Χαλδαίου ισοφάρισε σε 7-7 από την περιφέρεια στα 55 δευτερόλεπτα. Στα 24 δευτερόλεπτα η Χαλδαίου κέρδισε ποινή, αλλά το λιγότερο της ΝΕΠ ήταν αποτελεσματικό και το οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο του θρίλερ, η Ασημάκη προσπάθησε να αφυπνίσει τις συμπαίκτριες της και στο ξεκίνημα, η Ιωάννα Λυκοθανάση σκόραρε από την περιφέρεια ξανά για το 8-7 στο 7:42! Εν συνεχεία, η Χαλδαίου με έξυπνη ασίστ τροφοδότησε την Ασημάκη, με την αρχηγό του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ να σκοράρει από κοντά για το 9-7 στο 7:00! Λίγο μετά η Κουρέτα κέρδισε ποινή και στο παραπάνω η ΝΕΠ είχε παράβαση 2μ.. Στην επόμενη φάση ωστόσο η ΝΕΠ με ωραίο παραπάνω και ασίστ της Ευφροσύνης Τσιμάρα στην Κουρέτα η ΝΕΠ μείωσε σε 9-8. Λίγο αργότερα η Ασημάκη είχε δοκάρι και στάθηκε άτυχη στην εν λόγω φάση, με τη ΝΕΠ να κερδίζει ποινή στην κόντρα και η Όλγα Μοίραλη ισοφάρισε στο παραπάνω σε 9-9 στο 3:54. Σε εκείνο το σημείο η Ασημάκη κέρδισε ποινή και στο παραπάνω ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 2:10 η Κουρέτα κέρδισε ποινή και η Αθηνά Ανδρουτσέλη σκόραρε στο παραπάνω για το 9-10 της ΝΕΠ. Στο 1:30 οι Πατρινές κέρδισαν αποβολή και ο Αναστασόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ όμως η Πετάση είχε δοκάρι. Στα 42 δευτερόλεπτα, ο Βαγγέλης Πάτερος κάλεσε τάιμ άουτ. Στη συνέχεια, η Έλενα Πάτερου ισοφάρισε με ένα μεγάλο γκολ σε 10-10 στα 25 δευτερόλεπτα και έδωσε στον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ την ισοπαλία.

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 10-10

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 1-1, 2-3, 3-3

ΑΛΙΜΟΣ Ν.Α.Σ. BETSSON (Βαγγέλης Πάτερος): Λάζαρη, Χαλδαίου 2, Κοβάτσεβιτς, Πιοβάν, Λυκοθανάση 4, Πάτερου 1, Ασημάκη 2, Λογοθέτη 1, Μιχαϊλοβιτς, Αφρ. Μπιτσάκου, Ευδοκία Τσιμάρα, Χέλμη, Καραγιάννη, Θεοφανοπούλου.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Λάμπρος Αναστασόπουλος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη 1, Ζοφώλη, Ευφρ.Τσιμάρα, Μπαλάτσα 2, Μ.Πετάση 1, Κουρέτα 4, Μοίραλη 2, Κεπενού, Λαμπάτου, Παρασκευοπούλου, Στέενμπεκ, Ρακ.

Διαιτητές: Δαμιανάκης, Κραβαρίτης

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός