Την πρόθεσή του να υλοποίησει την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Συλλόγων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, να αποκτήσει και δικαίωμα ψήφου ο εκπρόσωπος των αθλητών στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών, γνωστοποίησε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Κατά την ομιλία του στη σημερινή, τελευταία, συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητά το αθλητικό νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές να μετέχουν σε Δ.Σ. ομοσπονδιών και δήλωσε σύμφωνος με την επέκταση της συγκεκριμένης διάταξης, ώστε να αποκτήσει ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των αθλητών και δικαίωμα ψήφου.

Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν σε αυτή την τροποποίηση, ενώ προανήγγειλε ανάλογη εκπροσώπηση στα Δ.Σ. και για τους προπονητές, κάτι που, όπως είπε, θα προβλεφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο, με το οποίο το Υφυπουργείο θα επιχειρήσει να βάλει τάξη στο «χαώδες» τοπίο των προπονητών, εισάγοντας και για αυτούς ειδικό μητρώο.

Ο Λευτέρη Αυγενάκης έδωσε απαντήσεις στην κριτική που δέχθηκε για το νομοσχέδιο, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από μερίδα αθλητικών φορέων. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δίνει ρόλο και δικαίωμα ψήφου στα νόμιμα και ενεργά αθλητικά σωματεία, βάζοντς τέλος στο φαινόμενο των σωματείων «σφραγίδα». Τόνισε ότι τόσο οι περιορισμοί θητειών και τα όρια ηλικίας, όσο και η εφαρμογή του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, προβλέπονταν στο νόμο Βασιλειάδη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν εφαρμόστηκαν τότε. «Εμείς τα υλοποιούμε», επισημανε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί απόπειρας παρέμβασης στις εκλογικές διαδικασίες των ομοσπονδιών, ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι, σε ψήφισμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον περασμένο Νοέμβριο, γινόταν λόγος για αυτορρύθμιση των ομοσπονδιών και εναρμόνιση των καταστατικών τους με εκείνα των αντίστοιχων διεθνών συνομοσπονδιών, μέσα σε ένα εξάμηνο. «Καμία ομοσπονδία δεν το έκανε. Η αυτορρύθμιση πρέπει να γίνεται πράξη», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, που έκανε ονομαστική αναφορά σε Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει δημόσια το αθλητικό νομοσχέδιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments