ΝΟ Λάρισας: Οι πρωταγωνιστές μιλούν στο #AQF24 για τον άθλο της ανόδου και το θρίαμβο της εντοπιότητας

Ο ΝΟ Λάρισας στα σαλόνια της ελληνικής υδατοσφαίρισης και οι πρωτεργάτες, Δημήτρης Μπλάνας και Τάσος Μεταξιώτης μοιράζουν συγχαρητήρια μέσω του #AQF24.

by Μάνος Φυρογένης

Ο χρόνος γυρίζει λίγους μήνες πίσω. Αρχές του Φθινοπώρου και η Θεσσαλία πλήττεται από σφοδρές καταστροφές. Τόνοι νερού και λάσπης καλύπτουν τη Λάρισα και τις γύρω περιοχές. Άλλη μία ανείπωτη τραγωδία που «χτύπησε» τη Θεσσαλία, άλλη μία φυσική καταστροφή που επηρέασε και συνεχίζει να το κάνει πλήθος κόσμου άμεσα αλλά και έμμεσα.

Όπως συμβαίνει όμως συνήθως, οι πληγές φέρνουν συσπείρωση. Αυτό δεν κάνει και το σώμα άλλωστε; το δέρμα; Όταν κάπου υπάρχει κενό, σπεύδουν οι γύρω ή και εκ των έσω, να το καλύψουν. Ο αθλητισμός έμπαινε σε δεύτερη μοίρα, προτεραιότητα είχε η ίδια η ζωή, οι καλλιέργειες.

Το μεσολάβησε; Εργατοώρες για να επέλθει μία κάποια καθημερινότητα. Οι μνήμες δεν σβήστηκαν, δεν μπορεί να συμβεί αυτό εσαεί. Για λίγο όμως οπισθοχώρησαν και έδωσαν τη θέση τους σε χαρά, ευφήεμρη αγαλίαση. Η ομάδα πόλο ανδρών μόχθησε, πάλεψε, ήταν συνεπής καθόλη τη διάρκεια της σεζόν στην Α2 κατηγορία και τα κατάφερε.

Σε μία πολύ δυνατή σειρά ημιτελικών με τον ΝΑΟ Κέρκυρας, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έκανε αυτό που έδειξε πως ξέρει να κάνει καλά. Να γίνεται ένα, σαν μια γροθιά και να κερδίζει. Ο ΝΟ Λάρισας στη μεγάλη κατηγορία, ο ΝΟ Λάρισας στην Α1.

Ακόμα πιο σημαντικό αποτελεί το γεγονός πως οι Θεσσαλοί έκαναν τα όνειρά τους πράξη υψώνοντας τη σημαία της εντοπιότητας. Παιδιά – μικρά και μεγάλα – του τόπου, που είχαν φτάσει αρκετοί από αυτούς μια ανάσα και την περασμένη σεζόν, που το ρόστερ έμοιαζε πιο γεμάτο, στο να τα καταφέρουν, πανηγύρισαν. Οι νεότεροι από τις ακαδημίες ανταπεξήλθαν υπέρ του δέοντος των προσδοκιών και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην άνοδο.

Με τη… σκόνη να έχει κάτσει και τον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α2 εθνικής κατηγορίας πόλο ανδρών να απομένει, δύο βασικοί πυλώνες του άθλου έκαναν την απολογισμό τους. Ο «αρχιτέκτονας» Δημήτρης Μπλάνας και ο αμυντικός και γενικός αρχηγός, Τάσος Μεταξιώτης, μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα παρέα με το #AQF24.

Μπλάνας: «Ευχαριστώ τους αθλητές μου που με ανέχτηκαν»

Τίποτα δεν κράτησε για τον εαυτό του από το μερίδιο της επιτυχίας, το οποίο σαφώς και του αναλογέι, ο «καπετάνιος» του καραβιού με τη σταθερή πορεία του ΝΟΛ, Δημήτρης Μπλάνας. Παράλληλα έδωσε το σύνθημα νίκης και στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιά στην Α2, που θα στέψει και την πρωταθλήτρια ομάδα (30/4 κόντρα στη ΝΕΠ).

«Οι παίκτες μας γράψανε ιστορία και το επίτευγμα αυτό τους ανήκει αποκλειστικά. Δείξανε χαρακτήρα και όλα τα μπράβο είναι για αυτά τα παιδιά. Είναι σπουδαίο γιατί στηριχθήκαμε σε αθλητές ντόπιους και των ακαδημιών μας, πράγμα που μας δίνει ώθηση για το μέλλον της ομάδας. Θέλαμε και πιστεύαμε ότι θα είμαστε στους τελικούς για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια βασιζόμενοι στο σύνολο και την δύναμη της ομάδας.

Η σταθερότητα που δείξαμε ήταν το κλειδί της ανόδου και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές που παίξανε αλλά και αυτούς που δεν παίξανε και βοήθησαν κατά την διάρκεια της χρονιάς να γίνονται οι προπονήσεις μας με ένταση και ποιότητα. Μη ξεχνάμε ότι ξεκινήσαμε αργά την προετοιμασία μας σε ένα ζοφερό περιβάλλον για την περιοχή μας, με τις πλημμύρες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Καντώνια για την στήριξη και την πίστη του στη ομάδα σε όλα τα επίπεδα καθώς και τους αθλητές μου που με ανέχτηκαν διότι μιλάμε για παιδιά ερασιτέχνες που θυσίασαν χρόνο και ώρες από την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή για το καλό της ομάδας και τους είμαστε ευγνώμων όλοι στον οργανισμό του ΝΟΛ. Η χρόνια για εμάς τελειώνει 30/4 με τον τελικό, απέναντι σε μια όπως έχει δείξει εξαιρετική ομάδα και έχουμε συγκεντρωθεί για ένα σημαντικό για εμάς τελευταίο παιχνίδι.

Μεταξιώτης: “Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου που είμαστε σαν αδέρφια”

Τις δικές του ευχαριστίες για τη σεζόν που έζησε και το αποτέλεσμα αυτής, έστειλε μέσω #AQF24 ο Τάσος Μεταξιώτης που εκτελεί και χρέη γενικού αρχηγού. Ιδιαίτερη μνεία από τον έμπειρο αμυντικό στον προπονητή του και τον άνθρωπο που τρέχει για όλα και τον οποία όπως φάνηκε από τα λεγόμενά του, έχει μέσα στην καρδιά του.

«Τα καταφέραμε σε μια χρόνια όπου κανείς δεν το περίμενε εκτός από εμάς. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια δουλεύει με τον ίδιο κορμό οποίος κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με νέους παίκτες από τις ακαδημίες και όχι μόνο. Φέτος έφυγαν σημαντικοί παίκτες όμως τα κενά καλύφθηκαν. Το ένα από τα θετικά της ανόδου είναι ότι στην προπόνηση και στα παιχνίδια βοήθησαν παίκτες από τις ακαδημίες και αυτό δείχνει ότι υπάρχει υγεία σε όλα τα τμήματα του ΝΟΛ.

Αυτό ήταν και το όνειρο των δύο ανθρώπων που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε αυτό που έγινε. Ο ένας είναι ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας, ο οποίος μας προετοίμασε κάθε μέρα για αυτό που καταφέραμε και το πίστευε περισσότερο από όλους μας. Φυσικά ο άνθρωπος ο οποίος από την πρώτη μέρα που μας ανέλαβε, μας έκανε καλύτερους σε όλη τη ζωή μας, μας έδωσε όραμα όχι μόνο στο άθλημα που αγαπάμε αλλά και στην ζωή μας, είναι ο κύριος Γιώργος Καντώνιας και τον ευχαριστώ ιδιατέρως.

Ξεχωριστή αναφορά θέλω να κάνω επίσης για τη γυναίκα η οποία μας στήριζε όλους και ήταν από πίσω με την θετική της ενέργεια. Μαρινα Καντωνια, σε ευχαρσιτώ πολύ .

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τη σύζυγο μου και το γιο μου που έκαναν υπομονή τα βραδιά που έλειπα στην πισίνα και στα ταξίδια μας για τους αγώνες .

Ένα ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες μου που είμαστε σαν αδέλφια. Ελπίζω να έχουμε μια πετυχημένη χρόνια στην Α1.»

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA