Νίκος Ξυλούρης: «Όλοι ενωμένοι, θα κολυμπήσουμε μαζί»

by Aquafeed 24

Ο Νίκος Ξυλούρης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εκλογικής αναμέτρησης της Δευτέρας (29/3) για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Η ΚΟΕ γύρισε σελίδα και μπήκε σε νέα εποχή με την εκλογή στην προεδρία του Κυριάκου Γιαννόπουλου, επικεφαλής της Κίνησης «Κολυμπάμε Μαζί».

Ο Ξυλούρης, όμως, ήταν αυτός που εξελέγη πανηγυρικά, καθώς πρώτευσε σε σταυρούς από όλους του υποψήφιους για το ΔΣ (104). Τον πέρασε, φυσικά, μόνο ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος. Παράλληλα, ο 39χρονος διακεκριμένος πρωταθλητής μας πέτυχε ακόμα μία ξεχωριστή νίκη, καθώς εξελέγη στη θέση του τακτικού εκπροσώπου της ΚΟΕ στην ΕΟΕ, κερδίζοντας τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τον απερχόμενο πρόεδρο και ιστορικό παράγοντα στον χώρο του υγρού στίβου τα τελευταία χρόνια.

Ποιος είναι, όμως, ο Νίκος Ξυλούρης; Σας τον παρουσιάζουμε για όσους δεν γνωρίζουν την πορεία του στον αθλητισμό και ειδικότερα στην κολύμβηση. Γεννήθηκε στις 5 Απριλίου του 1982 και κατάγεται από την Κόρινθο. Ξεκίνησε την καριέρα του σε μικρή ηλικία και έχει αναδειχθεί πολλές φορές πρωταθλητής Ελλάδας στις ηλικιακές κατηγορίες και φυσικά στην Όπεν με πάμπολλα πανελλήνια ρεκόρ. Οι κορυφαίες διακρίσεις του ήταν η κατάκτηση των χάλκινων μεταλλίων με την Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200 μ. ελεύθερο στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2002 και του 2006, αλλά και η ανάδειξή του ως 8ος Ολυμπιονίκης με την ίδια ομάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Ήταν επίσης μεσογειονίκης και βαλκανιονίκης σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα. Ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας κολύμβησης για 10 χρόνια, από το 1998 έως το 2008, ενώ έχει 5 συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα με 3 τελικούς και 8 φορές συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με συμμετοχές σε 6 τελικούς. Εκτός από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, μετείχε και σε αυτές του Πεκίνου το 2008.

 

Ο Ξυλούρης είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΤΕΦΑΑ), απόστρατος αξιωματικός του Στρατού, ενώ επαγγελματικά ασχολείται ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής ομόρρυθμης εταιρίας πρατηρίου και μεταφορικής υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου. Είναι ενεργός μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Κορινθίας. Για το νέο σκηνικό στη διοίκηση της ΚΟΕ, τη δική του εκλογή και στο ΔΣ, αλλά και στην ΕΟΕ, καθώς και για το όραμα και το ενωτικό μήνυμα της νικήτριας Κίνησης στις εκλογές «Κολυμπάμε Μαζί», ο Ξυλούρης δηλώνει:

«Να επιστρέψω όσα απλόχερα μου χάρισε ο αθλητισμός»

«Είναι στιγμές που δεν ξέρεις τι να πεις και ποιον να ευχαριστήσεις πρώτα, πάντα με τον φόβο ότι μπορεί να ξεχάσεις κάποιον. Θέλω, απλά, να μοιραστώ μαζί σας πως το πιο έντονο συναίσθημα που ένιωσα χτες, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ήταν συγκίνηση επειδή μου δίνεται η ευκαιρία, για ακόμα μια φορά και από άλλο πόστο, να επιστρέψω στον ελληνικό αθλητισμό όσα απλόχερα μου χάρισε.

Θέλω επίσης να υποσχεθώ σε όλα τα σωματεία, αθλητές και προπονητές πως θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να τηρήσω πάνω από όλα την ιστορία και το όνομα της κορυφαίας ομοσπονδίας της χώρας μας, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και να την εκπροσωπήσω επάξια στη νέα Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), σεβόμενος πάντα τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού και του Ολυμπιακού Πνεύματος. Η Ομοσπονδία μας, ανήκει σε όλους τους Έλληνες, θα είναι ανοιχτή για όλους και όλοι ενωμένοι θα «Κολυμπήσουμε Μαζί». Ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την αγάπη, την τιμή και την εμπιστοσύνη».

ΠΗΓΗ: sports3.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA