Νίκος Προσινικλής στο #AQF24: «Τελευταία φορά στην Ευρώπη ήμουν 16 χρονών, είναι υπέροχο συναίσθημα»

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες, συγκεκριμένα από την Πέμπτη 13/10 έως και την Κυριακή 16/10 η αγωνιστική δράση για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη ήταν «ασταμάτητη». Ένας από τους συλλόγους εκ των οποίων φιλοξένησαν την διοργάνωση στη χώρα μας και παράλληλα πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου σημείωσε τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, προκρινόμενος ως τρίτος στον όμιλο του και τώρα ετοιμάζει βαλίτσες για… Κροατία. Μετά το πέρας του 1ου προκριματικού γύρου, εμείς ως #AQF24 επικοινωνήσαμε με τον αρχηγό του «Δικέφαλου του Βορρά» Νίκο Προσινικλή ο οποίος μας μίλησε για όλα. Μέσα από την κουβέντα που είχαμε με τον 28χρονο περιφερειακό μάθαμε πολλά για το πως ήρθε η πρόκριση, για την εξέλιξη της ομάδας το τελευταίο διάστημα, για το πως η ομάδα είναι οικογένεια και πολλά ακόμα.

Ο Νίκος Προσινικλής στο #AQF24:

Η πρόκριση, η δεύτερη φορά Ευρώπη και τα… συγχαρητήρια.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε την πρόκριση, πιστεύαμε σε αυτή και τελικά τα καταφέραμε. Φυσικά και υπήρχε κάποιο άγχος και κάποια πίεση γιατί για τους περισσότερους από εμάς ήταν η πρώτη εμπειρία σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Εγώ προσωπικά ήμουν και την προηγούμενη φορά, πριν 12 χρόνια βέβαια, ήμουν 16 χρονών τότε, το θυμάμαι. Είχαν περάσει πολλα χρόνια, ήταν πολύ όμορφη αίσθηση. Ήταν επίσης σημαντική ευκαιρία για τον κόσμο να δει συνεχόμενα παιχνίδια υψηλού επιπέδου, γιατί εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο εύκολο, όπως στην Αθήνα που μπορεί κάποιος να πηγαίνει από κολυμβητήριο σε κολυμβητήριο. Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για όλους.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι το «Ποσειδώνιο» γέμισε από κόσμο, από οικογένειες, παιδιά των ακαδημιών και τους φίλους μας κατά κύριο λόγο που έρχονται για να μας στηρίξουν, ήταν μία εικόνα η οποία εξέπεμπε «υγεία». Επίσης είδα και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Πανιωνίου και ήταν και αυτό κάτι πάρα πολύ όμορφο γιατί ο κόσμος στήριξε την ομάδα χωρίς να ξεφεύγει από τα «επιτρεπτά» πλαίσια, συγχαρητήρια και στους παίκτες για την πρόκριση και στον κόσμο για τον τρόπο που στήριξε την ομάδα».

Η Ντε Ζααν, ο ρόλος του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και το ελληνικό πρωτάθλημα…

«Τα πράγματα όντως ξεκίνησαν δύσκολα για εμάς με την ήττα από την Ντε Ζααν και στη συνέχεια και το δεύτερο παιχνίδι δεν πήγαν από την αρχή τα πράγματα όπως θέλουμε. Εκεί έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και ο προπονητής μας, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου. Είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία από τέτοια παιχνίδια αλλά και από ακόμα υψηλότερου επιπέδου και μας είπε το εξής: «εμείς θα συνεχίζουμε να παίζουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε ήρεμοι και θα το πάρουμε το ματς». Και έτσι έγινε πράγματι, ακολουθήσαμε το πλάνο μας, μείναμε συγκεντρωμένοι και πήραμε το παιχνίδι. Όπως και τα υπόλοιπα που χρειαζόμασταν για να έρθει η πρόκριση.

Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ καλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα, μας βοηθάνε να δεθούμε να μάθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Μας χαρακτηρίζει ότι είμαστε ομάδα. Μπορεί σίγουρα κάποια παιδιά να φύγανε και κάποια να ήρθανε, όμως όλοι ήξεραν τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Κάποιοι άλλωστε είχαν ξαναπαίξει εδώ, κάποιοι ξεκίνησαν από εδώ, οπότε μας βοήθησε όλους να είναι προσαρμογή άμεση. Φυσικά και μες το νερό ακόμα βελτιωνόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και μέσα από αυτά τα παιχνίδι ήδη δεθήκαμε αγωνιστικά παραπάνω».

Ο ΠΑΟΚ που είναι οικογένεια, η συνεχής βελτίωση και η έννοια της ομάδας!

Πραγματικά σε εμάς πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός ότι είμαστε παρέα, φίλοι οικογένεια. Περνάμε πιο χρόνο μεταξύ μας μέσα και έξω από το νερό κάθε μέρα, παρά από ότι στο σπίτι μας. Αυτό να μας κάνει να είμαστε «ένα» και αυτό είναι σημαντικό γιατί οι σχέσεις έξω από το νερό μεταφέρονται και μέσα σε αυτό. Πάντα θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, σε κάθε βήμα, σε κάθε σωστό και λάθος.

Είναι αλήθεια ότι από τα μισά και μετά της περσινής σεζόν, το συζητούσαμε και μεταξύ μας, η ομάδα έχει αλλάξει πάρα πολύ, έχουμε βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε βελτιωθεί, έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και ακολουθώντας τα όσα μας λέει ο προπονητής μας θα κάνουμε συνεχώς πρόοδο.

Αλήθεια είναι ότι ενώ σίγουρα σκοράρουν και οι ξένοι μας, ο Τζέσε και ο Νίκολα, λειτουργούμε στο νερό μέσα ως ομάδα. Όλοι σκοράρουμε, όλοι προσφέρουμε και φυσικά όλα ξεκινούν από την άμυνα. Όλα από εκεί αρχίζουν και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος, συνεχίζουμε να δουλεύουμε και πιστεύω πως μόνο καλύτερα θα πάνε όλα. Έτσι λειτουργούμε, βάζουμε πρώτα το σύνολο και μέσα από το σύνολο μπορεί να αναδειχθεί ο καθένας. Όλοι βάζουμε το εγώ μας κάτω από την ομάδα, λειτουργούμε όλοι πρώτα για το καλό της.»

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA