Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Γλυφάδα στον τρίτο τελικό της Α1 Γυναικών και κατέκτησε το Πρωτάθλημα. Κατέκτησε άλλη μία κορυφή για φέτος, μία από τις πολλές, και στην πραγματικότητα όλες όσες διεκδίκησε. Μία ομάδα φτιαγμένη από πολλά διαφορετικά συστατικά, καθένα διαφορετικό καθένα ξεχωριστό. Μα όλα μαζί οδηγούν τον Ολυμπιακό στις μεγάλες κορυφές, συνεχόμενα, επί πολλά συναπτά έτη.

Ένα από τα πολύ σπουδαία συστατικά της επιτυχίας του Ολυμπιακού, μία πολύ σπουδαία παίκτρια για τις Πρωταθλήτριες Ελλάδος και Ευρώπης, η Νικόλ Ελευθεριάδου μίλησε στο #Aquafeed24 για όλα αυτά που χρειάζεται να κάνει η ομάδα για να φτάνει σε τόσες επιτυχίες. Για το κίνητρο που πρέπει συνεχώς να βρίσκουν, αλλά και για τη συμβίωση πολλών μεγάλων αθλητριών και προσωπικοτήτων στην ίδια ομάδα. Όλα αυτά ήταν πολύ όμορφα από τη διεθνή περιφερειακό, κράτησε όμως το ομορφότερο για το τέλος, όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει για τον προπονητή της.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου στο #Aquafeed24:

 

«Αυτή τη φορά αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη χαρά, γιατί αισθάνομαι και μία συγκίνηση, είναι πολλά τα συναισθήματα, κλείνει μία πολύ πετυχημένη χρονιά, είχαμε αλλαγές και με τους προπονητές και γενικά προσπαθήσαμε παραπάνω από άλλες χρονιές. Προσωπικά νιώθω ευγνώμων για ότι έχουμε καταφέρει, ότι έχουμε ξεπεράσει και ότι έχουμε δημιουργήσει και πραγματικά είμαστε μία οικογένεια, αυτό μας κρατάει. Είναι δύσκολο να πάρεις το πρωτάθλημα στην Ευρώπη και μετά να έχεις να παίξεις για πρωτάθλημα και κύπελλο, θέλω να πω ότι δίνεις το εκατό τις εκατό σου, αδειάζεις λίγο μετά και νομίζω αυτό είναι το «μέταλλο» του πρωταθλητή, που σε κρατάει συνέχεια να προσπαθείς και να κερδίζεις τα πάντα.

Όταν η ομάδα έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό σημείο, δε σου φτάνει απλά να κερδίζεις, θες κάθε φορά να δείχνεις παγκοσμίου κλάσης πόλο, αυτός είναι ο σκοπός μας. Βέβαια, είναι κάτι πολύ δύσκολο, γιατί έχουμε παίξει, υπάρχει κούραση, αλλά αυτός είναι ο σκοπός, να δείχνουμε τι ξέρουμε. Πέραν από το ταλέντο που υπάρχει, έχουμε πολύ δυνατές προσωπικότητες, κάθε μία με τον χαρακτήρα της πιστεύω συμβάλει στην ομάδα, άλλη να την τονώσει, άλλη να την ηρεμήσει, νομίζω ότι έχουμε κάνει αυτό το «κλικ» που λέμε, και για αυτό είμαστε ανίκητες. Θα έχουμε και τις εντάσεις μας, και τους τσακωμούς μας, φυσικά μέσα στον αγώνα και στην προπόνηση. Εκτός προπόνησης τα συζητάμε και τα λύνουμε, αλλά όταν έχεις ισχυρές προσωπικότητες, και πόσο μάλλον γυναίκες, είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν εντάσεις, επομένως τα έχουμε, αλλά τα ξεπερνάμε όλοι μαζί».

Όσο για την προσφορά του Τσίριτς στην ομάδα, ξεκίνησε με μία λέξη:

«Καλοσύνη. Θα πω το πιο βασικό, σαν άνθρωπος θα μιλήσω, έδωσε τρομερή καλοσύνη, πίστη και εμπιστοσύνη στις παίκτριες. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, που τον σεβόμαστε πάρα πολύ, έδειξε πως ήρθε εδώ για να μας κάνει ακόμα καλύτερες και να διατηρήσει, γιατί είχε ένα φορτίο στις πλάτες του όταν ήρθε προφανώς, οπότε αυτή η αλλαγή ήταν για καλό».

Facebook Comments