Νικόλ Ελευθεριάδου στο #AQF24: «Η ομάδα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το μετάλλιο»!

Η διεθνής πολίστρια της «γαλανόλευκης» μιλάει για την μέχρι τώρα προετοιμασία αλλά και τους στόχους της ομάδας ενόψει Παρισιού!

by Κώστας Παππάς

Βρισκόμαστε στα μισά της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας γυναικών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τα μέσα Ιουνίου θεωρητικά, αλλά κρατά πολύ περισσότερο χρονικά αν το σκεφτούμε με λογική. Η πρόκληση ήταν πελώρια, μια λύτρωση επετεύχθη με την πρόκριση στο Παρίσι που αυτόματα ξεφόρτωσε ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες αυτής της ομάδας και τώρα με αυτοπεποίθηση και υψηλό κίνητρο, αυτή η παρέα ετοιμάζεται να διεκδικήσει και φαίνεται ότι βλέπει μακριά.

Λίγο μετά τη διοργάνωση προετοιμασίας που διεξήχθη στη Χαλκίδα πριν από λίγες ημέρες, το #AQF24 πιστό στο να ακολουθεί και να στηρίζει την ελληνική υδατοσφαίριση και τις Εθνικές ομάδες πάντα, συνομίλησε με μια από τις «κολόνες» της «γαλανόλευκης», η οποία με εξωστρέφια στις δηλώσεις της φέρνει στο φως την κουλτούρα που επικρατεί ανάμεσα στο γκρουπ και τα όσα λέει δεν αψηφούν την πραγματικότητα, αλλά το αντίθετο, ενισχύουν την εμπιστοσύνη όλων μας προς την Εθνική ομάδα γυναικών.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου με καθαρά λόγια μεταφέρει μέσω της ιστοσελίδας μας το winning mentality των αποδυτηρίων, καθώς τονίζει σε κάθε μήκος και πλάτος ότι στόχος της Ελλάδας στο Παρίσι είναι το μετάλλιο. Και εμείς ανατριχιάζουμε στη σκέψη.

Η βαριά προετοιμασία, το τουρνουά στη Χαλκίδα, οι επόμενες σελίδες του χτισίματος αυτής της ομάδας έως την αναχώρηση για το Παρίσι και οι πόθοι για διάκριση που δεν είναι κρυφοί, αλλά επικοινωνούνται δυνατά.

Συνέντευξη του Κώστα Παππά με τη Νικόλ Ελευθεριάδου

Το πρώτο επίσημο τουρνουά προετοιμασίας ολοκληρώθηκε και τα πρώτα συμπεράσματα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων βγήκαν. Πώς είδες την ομάδα αυτό το τριήμερο στη Χαλκίδα;

«Θεωρώ πως, όπως και άλλες ομάδες, έτσι και εμείς, διανύουμε μια περίοδο που ακόμα είμαστε ανέτοιμες, κυρίως σε τακτικά κομμάτια, δεδομένου ότι δουλεύουμε στη φυσική μας κατάσταση και διάφορα άλλα. Παρ’ όλα αυτά, τα δείγματα από όλες τις κοπέλες και το staff είναι πάρα πολύ θετικά. Προσωπικά, είμαι πολύ ικανοποιημένη από όσα δείξαμε, αλλά σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να βγουν άλλα συμπεράσματα».

Άρα, θεωρείς ότι η κούραση που φυσιολογικά βγήκε είναι στο πλάνο, δεδομένης της εποχής που βρισκόμαστε, έτσι δεν είναι;

«Είναι στο πλάνο και ουσιαστικά είναι μια περίοδος που πρέπει να νιώθεις έτσι. Αν τώρα δεν είσαι κουρασμένος, κάτι δεν έχεις κάνει καλά. Επομένως, είναι απολύτως φυσιολογικό. Ξέρουμε ότι πάμε να παίξουμε ένα τουρνουά όπου τα χέρια θα είναι βαριά και κάποια πράγματα δεν θα είναι τόσο δουλεμένα, αλλά και αυτό είναι μέρος της προετοιμασίας».

Εκπροσωπείς τη χώρα μας αρκετά χρόνια φορώντας το σκουφάκι της γαλανόλευκης. Εντοπίζεις διαφορές σε σχέση με παλαιότερες προετοιμασίες, δεδομένου ότι πρόκειται για Ολυμπιακούς Αγώνες; Τι διαφορετικό διακρίνεις στο πνευματικό κομμάτι ή ακόμα και στις συζητήσεις σου με τα κορίτσια εκτός πισίνας;

«Η διαφορά, όπως είπες, είναι στο πνευματικό κομμάτι. Έχοντας κάνει πολλές προετοιμασίες όλα αυτά τα χρόνια, ζούμε κάτι πρωτόγνωρο. Εγώ και όλες οι κοπέλες που προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο. Θεωρώ πως ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πάμε στους Ολυμπιακούς, αλλά δουλεύοντας τόσο σκληρά, αποκτάς παραπάνω κίνητρο και όρεξη να συνεχίσεις, γιατί πάντα το να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι τεράστια τιμή».

Θα μείνουμε λίγο ακόμη στο κομμάτι της προετοιμασίας. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται κοινή προετοιμασία με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας. Πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα με στόχους όπως εσείς να έχετε τόσο δυνατά φιλικά, σε συνδυασμό με το επικείμενο τουρνουά του Ρότερνταμ, όπου θα συμμετάσχουν κορυφαίες ομάδες του αθλήματος; Σας βοηθάει πολύ, έτσι δεν είναι;

«Μας βοηθάει πάρα πολύ. Προσπαθούμε, παρά την κούραση που υπάρχει, να συγκεντρωθούμε σε αυτά γιατί κερδίζουμε πολλά από αυτά τα τουρνουά. Είναι πολύ δύσκολα όλα τα ματς που θα παίξουμε και δεν υπάρχει φαβορί. Επομένως, ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε από αυτά τα φιλικά, τα παίρνουμε και προχωράμε».

Το μεγαλύτερο γεγονός του πλανήτη απέχει πλέον λιγότερο από ένα μήνα. Η Νικόλ Ελευθεριάδου έχει συνειδητοποιήσει ότι θα είναι παρούσα στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού; Το άγχος σου μεγαλώνει ή συρρικνώνεται όσο πλησιάζουμε στην τελετή έναρξης;

«Είναι πολύ παραγωγικό αυτό που νιώθω. Έχω τρομερή αγωνία και ενθουσιασμό. Παρ’ όλα αυτά, όπως είχα πει και στις συμπαίκτριές μου, μέχρι να μπω στο αεροπλάνο και να πούμε ότι πάμε εκεί, δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι θα είμαστε κι εμείς εκεί. Τόσα χρόνια το σκεφτόμασταν, το θέλαμε, δεν τα είχαμε καταφέρει τις δύο προηγούμενες φορές και τώρα που θα γίνει, δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι θα βρίσκομαι κι εγώ εκεί».

Ξέρω ότι προσπαθείτε να κρατήσετε χαμηλά την «μπάλα» και να μην παίρνουν τα μυαλά σας αέρα. Όμως, ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα έχει ταλέντο και πολλές δυνατότητες. Μέσα σας, ή μέσα σου αν προτιμάς, υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει Ολυμπιακό μετάλλιο ή το κλισέ «step by step» θεωρείς ότι πρέπει να αποτελεί guideline για όλα τα μέλη της ομάδας;

«Εγώ θα πω πολύ ανοιχτά ότι η ομάδα πάει για το μετάλλιο. Θέλει το μετάλλιο. Δεν υπάρχει καμία ταπεινότητα σε αυτό το κομμάτι. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Έχουμε κάνει πολύ ανοδικά βήματα και θεωρώ πως έχουμε δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής. Επομένως, θέλουμε να πάρουμε το μετάλλιο και δεν μας φτάνει απλά η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Αυτό βέβαια είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων σας, καθώς έχετε και μια προπονήτρια που έχει το winning mentality, αλλά και εσείς αγωνίζεστε σε τοπ επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια, έτσι δεν είναι;

«Φυσικά, και μας μεταδίδει αυτό η coach, αλλά έχουμε κι εμείς αυτήν την αύρα μέσα μας, ότι θέλουμε να κερδίσουμε και όχι να πούμε απλά ότι πήγαμε. Επομένως, στόχος είναι το μετάλλιο».

Υπενθυμίζεται ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχωρεί για την Πόλη του Φωτός στις 24 του μηνός, με ευχή όλων τα κορίτσια μας να γυρίσουν με το μετάλλιο στις αποσκευές τους.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA