Πριν από λίγες ημέρες, η είδηση της αποχώρησης του Τάμας Μαρτζ από την Εθνική Ομάδα της Ουγγαρίας προκάλεσε προφανώς αίσθηση.

Στην ομοσπονδία της Ουγγαρίας όμως δεν έχασαν χρόνο και βρήκαν τον αντικαταστάτη του, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Ζολτ Βάργκα. Ο σπουδαίος Ούγγρος προπονητής αποτελεί μία θρυλική μορφή για την υδατοσφαίριση της χώρας του και από το 2013 είναι head coach της Φερεντσβάρος (2018, 2019, 2022) πήρε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο (2017, 2018), το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2018, 2019) και το Champions League στον τελικό του 2019 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Ανόβερο.

Το συμβόλαιο του με την Εθνική Ουγγαρίας θα ισχύσει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Για την επόμενη σεζόν θα παραμείνει στον πάγκο και της Φερεντσβάρος παράλληλα.

Οι δηλώσεις του:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φράντι για την ευκαιρία που μου έδωσε και μπόρεσα να ζήσω όλα τα χαμηλά και τα ψηλά στον σύλλογο. Πάντα μου έδιναν την υποστήριξη που χρειαζόμουν για να δουλέψω. Ευχαριστώ προσωπικά τον Norbert Madaras και τον Zoltán Nyíri για τη βοήθειά τους στην καθημερινή μου δουλειά, καθώς και την οικογένειά μου που στέκεται πίσω μου μέχρι και σήμερα. Όπως γνωρίζετε, είμαι εργασιομανής, θα μπορούσα να βρίσκομαι στην παραλία αυτή τη στιγμή με ένα σφύριγμα στο στόμα, όμως είμαι εδώ. Ένα είναι σίγουρο, το μότο της επόμενης περιόδου θα είναι «δουλειά, δουλειά, δουλειά, εξέλιξη, εξέλιξη, βήμα βήμα». 

Facebook Comments