Οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανέδειξαν νέο προεδρείο, το οποίο συγκροτήθηκε επίσημα στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρουσία του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου.

Όπως αναμενόταν από τις ψήφους, στις οποίες σάρωσε, η Βούλα Κοζομπόλη είναι η νέα πρόεδρος της ΕΣΟΑ και θα εκπροσωπήσει σε ακόμη έναν θεσμό τον ελληνικό υγρό στίβο και την ελληνική υδατοσφαίριση. Η τέως αρχηγός της Εθνικής ομάδας γυναικών συνεχίζει τη σημαντική δράση της στο Ολυμπιακό κίνημα και τον ελληνικό αθλητισμό, αφού είναι παράλληλα πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και μέλος στην τεχνική επιτροπή της FINA.

Από πλευράς Υγρού Στίβου επίσης, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται ο Νίκος Σιρανίδης, χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα στις Καταδύσεις, o Δημήτρης Μαγγανάς (κολύμβηση) και ο Τάσος Παπαναστασίου (Του Νικολάου) ως Κοσμήτορας της Ένωσης. Απλά μέλη θα είναι στη νέα θητεία επίσης ο Τάσος Παπαναστασίου (Του Αλέξανδρου) και ο Σταύρος Γιαννόπουλος.

Δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΣΟΑ:

«Οι Έλληνες Olympians είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ολυμπιακής οικογένειας, καθώς πρεσβεύουν σε όλη τη ζωή τους τις Ολυμπιακές αξίες. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στεκόταν πάντα στο πλευρό της ΕΣΟΑ και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον μέσα σε πλαίσιο εξαιρετικής συνεργασίας. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο της νέας διοίκησης της ΕΣΟΑ, η οποία πρέπει να συνεχίσει να υπηρετεί τον ελληνικό αθλητισμό και Ολυμπισμό, όπως έκαναν κι όλες οι προηγούμενες».

Από μεριάς της, η νέα πρόεδρος του ΕΣΟΑ, Βούλα Κοζομπόλη, τόνισε: 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου Olympians που με τίμησαν με την ψήφο τους. Είμαστε μία νέα ομάδα η οποία, με τη στήριξη και την εμπειρία των παλαιότερων, έχει ως όραμα να αναδείξει τον θεσμό των Olympians αλλά και τον ρόλο που έχει η χώρα μας ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων εντός και εκτός Ελλάδος», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ.

 

To νέο ΔΣ

Το νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο.Α.

 1. Πρόεδρος: Βούλα Κοζομπόλη
 2. Α’ Αντιπρόεδρος: Bιργινία Κραβαριώτη
 3. Β’ Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Σιρανίδης
 4. Γ’ Αντιπρόεδρος: Μιρέλα Μανιάνη
 5. Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων: Γιώργος Ανδρεάδης
 6. Γενικός Γραμματέας: Ειρήνη Αϊνδιλή
 7. Α’ Ειδικός Γραμματέας: Δημήτρης Μαγγανάς
 8. Β’ Ειδικός Γραμματέας: Έυα Χριστοδούλου
 9. Γραμματέας Ιστορικού ΕΣΟΑ: Γιώργος Λιβέρης
 10. Ταμίας: Χρύσα Μπισκιτζή
 11. Αναπληρωτής Ταμίας: Δήμητρα Μαγκανουδάκη
 12. Υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων: Δημήτρης Μούγιος
 13. Κοσμήτορας: Τάσος Παπαναστασίου του Νικολάου
 14. Μέλος: Χαλκίδης Γιώργος
 15. Μέλος: Βασδέκης Σπύρος
 16. Μέλος: Μάλτση Εβίνα
 17. Μέλος: Παπαναστασίου Τάσος του Αλεξάνδρου
 18. Μέλος: Κακλαμανάκης Νίκος
 19. Μέλος: Ταμπάκος Δημοσθένης
 20. Μέλος: Γιαννόπουλος Σταύρος
 21. Μέλος: Φιλιππίδης Κώστας

Αναπληρωματικά μέλη: Κ.Λυμπεράκης, Δ.Κυτέας, Δ.Λιβέρης, Κ.Μάνθος, Ι.Μιτάκης.

Facebook Comments